• 39

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić: Grčke kompanije dobrodošle u Srbiju, kao i grčke finansijske institucije

L. R.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić je, u Palati Srbija, naglasio da Srbiju sa Grčkom povezuju emocije i istinsko prijhateljstvo i da Srbi vole Grčku

  • 39
Kirjakos Micotakis, Aleksandar Vučić Foto: Tanjug/Vladimir Šporčić

Predsednik Aleksandar Vučić poručio je danas na otvaranju Srpsko-grčkog poslovnog foruma, kojem prisustvuje i predsednik Vlade Grčke Kirijakos Micotakis, da su grčke kompanije dobrodošle u Srbiji, i pozvao grčke finansijske institucije, a posebno banke, da ponovo pokažu interes za srpsko tržište.

Vučić je, u Palati Srbija, naglasio da Srbiju sa Grčkom povezuju emocije i istinsko prijhateljstvo i da Srbi vole Grčku.

Naglasio je da treba imati racionalnan pristup u našim odnosima u budućnosti i izrazio uverenje da zajednički može da se uradi mnogo toga.

"Moraćemo da radimo više i da se borimo za svaku i grčku i srpsku kompaniju, da se borimo i za naš ulazak na grčko tržište u različitim oblastima, ali da privlačimo što je moguće više grčkih kompanija ovde. Ja sam zato ne slučajno zamolio premijera Micotakisa danas, iako znam da je to pitanje tržišnog poslovanja, da zamoli i grčke finansijske institucije, posebno grčke banke, da ponovo pokažu interes za srpsko tržište, jer je danas Srbija drugačija", naglasio je Vučić.

Takođe, istakao je da je Srbija ranije imala problem sa NPL-ovima, to jest problematičnim kreditima sa grčkim bankama od čak oko 30 odsto.

"Ta vremena su davno iza nas, davno prošla, imajući u vidu značaj i mogućnost grčkog investiranja u Srbiju, bilo bi veoma važno kada bismo imali dodatne finansijske institucije koje bi mogle to da podrže. Mi ćemo da garantujemo punu i pravnu i političku i svaku drugu sigurnost, uvereni smo da finansijski podaci stanja javnih finansija Srbije dovoljno snažno govore o našem trajnom opredeljenju, da to ostane tako dovoljno snažno", naveo je Vučić.

Želim da kažem svim predstavnicima grčkih kompanija - dobrodošli ste u Srbiju, poručio je Vučić.

"Ovo što smo mi predvideli da radimo, to se neće završiti 2027. To će biti samo jedan zamajac. Samo jedan zamajac gde će apetiti postojati sve veći. Kada izgradimo jedan autoput, uvek bismo počinjali nova dva. Kada izgradimo pet, uvek počinjemo novih deset. Tome nema kraja", rekao je Vučić.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Jana

    12. februar 2024 | 14:10

    Saradnja između Srbije i Grčke je uvek bila na zavidnom nivou,a sada će to biti još mnogo bolje.

  • Slavka

    12. februar 2024 | 14:02

    Srpsko - Grčki forum je počeo i sve se svodi na to da su Grčke kompanije dobrodošle u Srbiju kao i Grčke finansijske institucije jer kroz ulaganja i razvijanja svih vrsta poslova još više razvijamo našu saradnju.

  • jovana

    12. februar 2024 | 13:30

    Ovo je odlična vest za ekonomsku saradnju između Srbije i Grčke.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>