• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dan posle višemilionske zarade, medijski gigant najavio otpuštanja: Ipak nije sve tako "sjajno"

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bez posla će ostati oko 800 ljudi

  • 0
otkazi Foto: Shutterstock

Medijska kompanija Paramaunt global je u utorak najavila da će otpustiti oko 800 ljudi, odnosno oko tri odsto celokupne radne snage, da bi povećala svoj profit i održala korak sa konkurencijom. Paramaunt Global je krajem 2022. godine imala oko 24.500 zaposlenih.

Izvršni direktor kompanije Paramaunt global Bob Bejkiš je ovu informaciju saopštio u internom dopisu zaposlenima, prenosi Si-En-Bi-Si (CNBC).

"Ova prilagođavanja će nam omogućiti da nadogradimo svoj zamah i ostvarimo svoju stratešku viziju za godinu koja pred nama", napisao je Bejkiš.

Deonice Paramaunt Global su pale za 4 odsto na berzi u utorak ujutru.

Paramaunt global, vlasnik kanala Nikelodeon, Paramaunt plus i Komedi central, pokušava da poveća profit i reaguje na gubitak pretplatnika u korist striming servisa kao što je Netfliks, prenosi Blumberg.

Medijska kompanija je svoje zaposlene obavestila o predstojećim promenama internim obaveštenjem koje je poslato 25. januara ove godine.ć

Samo u trećem kvartalu 2023. godine Paramaunt Global je izgubila 238 miliona dolara. Izveštaj o četvrtom kvartalu se očekuje krajem februara.

Firma je samo dan ranije saopštila da je prenos američkog Superboula na njenoj televizijskoj stanici Si-Bi-Es (CBS) bio najgledaniji televizijski šou u istoriji, koji je prema procenama pratilo 123,4 miliona ljudi.

Istraživačka kompanija Gajdlajn (Guideline) navodi da je Si-Bi-Es naplatila u proseku 6,5 miliona dolara za svakih trideset sekundi reklame tokom Superboula.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>