• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Soros spreman da preuzme kontrolu nad drugim najvećim lancem radio stanica u Americi? "Ovo je zastrašujuće"

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Jedan insajder blizak situaciji rekao je da veruje da je moguće da je Soros kupio udeo da bi izvršio uticaj na javno mnjenje u mesecima koji su prethodili predsedničkim izborima 2024.

  • 1
George Soros, Džordž Soroš Foto: Profimedia/Fabrice COFFRINI/AFP

Džordž Soros je spreman da preuzme ogroman udeo u drugoj po veličini radio kompaniji u Sjedinjenim Američkim Državama, koja poseduje više od 220 stanica širom zemlje, prema sudskim podnescima i izvorima bliskim situaciji prenose strani mediji.

Sorosev fond kupio je 400 miliona dolara duga u  kompaniji Audaci, drugom američkom radiju iza iHeartMedia sa stanicama uključujući njujorški VFAN i 1010 VINS, kao i KROQ iz Los Anđelesa, prema podnescima o bankrotu prenosi Njujork Post.

Jedan insajder blizak situaciji, napominjući da je republikanac, rekao je da veruje da je moguće da je Soros kupio udeo da bi izvršio uticaj na javno mnjenje u mesecima koji su prethodili predsedničkim izborima 2024.

„Ovo je zastrašujuće“, rekao je izvor.

Izvori su za list rekli da je Sorosev udeo jednak oko 40% višeg duga kompanije, ogroman deo koji bi, iako nije većina, mogao da donese efektivnu kontrolu nad medijskim gigantom kada izađe iz bankrota.

Kompanija je 7. januara podnela zahtev za bankrot sa 1,9 milijardi dolara duga

Audaci je potvrdio investiciju Sorosa nakon što su se pojavili izveštaji o dogovoru.

"Odluka naših postojećih i novih vlasnika duga da postanu vlasnici kapitala u Audaciju predstavlja značajan glas poverenja u našu kompaniju i budućnost radio i audio poslovanja“, navodi se u saopštenju kompanije.

Sorosev fond nije odgovorio na zahtev za komentar. Saslušanje za odobravanje plana restrukturiranja Audacija zakazano je za 20. februar pred američkim sudijom Kristoferom Lopezom u stečajnom sudu u Hjustonu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>