• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vesić: “Država ulaže 7 miliona evra u obnovu regionalnih puteva oko Novog Sada”

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podsetio je da je tokom prošle godine urađen još jedan put, vredan oko 240 miliona dinara na teritoriji Novog Sada

  • 0
Novi Sad panorama Foto: Shutterstock

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić obišao je radove na rekonstrukciji puta Bački Petrovac – Rumenka, nedaleko od Novog Sada, koji su uveliku u toku, iako je februar, budući da vremenski uslovi to dozvoljavaju.

Vesić je istakao da država Srbija, računajući sredstva izvdojena prošle godine, ulaže čak sedam miliona evra u obnovu regionalnih puteva oko Novog Sada.

- Iako je februar mesec, nastavljamo sa ubrzanim radovima na rekonstrukciji regionalnih puteva. Pre nekoliko dana počela je obnova puta dugog 7,5 kilometara koji vodi od Bačkog Petrovca do Rumenske - rekao je ministar.

Podsetio je da je tokom prošle godine urađen još jedan put, vredan oko 240 miliona dinara na teritoriji Novog Sada.

- U ovom trenutku radimo 10,5 kilometara puteva, ukupne vrednosti 565 miliona dinara, što znači da je Srbija samo u regionalne i okolne puteve na teritoriji Novog Sada, uložila i ulaže skoro sedam miliona evra -  naveo je Vesić.

Ako se tome dodaju i dva mosta u Novom Sadu koja su u izgradnji i treći, pešačko-biciklistički most, koji je u planu, kao i izgradnja Fruškogorskog koridora i autoputa Beograd – Zrenjanin – Novi Sad, jasno se vidi koliko se ulaže u saobraćajnu infrastrukturu Novog Sada, napomenuo je ministar.

- Za nas je važno da, osim što gradimo autoputeve i brze saobraćajnice, uređujemo i lokalne puteve. Put Bački Petrovac – Rumenka je regionalni put, veoma je frekventan i zato je važno da njegovom, i obnovom što više ovakvih puteva poboljšavamo kvalitet života građana - rekao je Vesić.

Dodao je da će put biti proširen za pola metra, samim tim i bezbedniji.

- I time pokazujemo da vodimo računa o uređenju, obnovi puteva i da vodimo računa o svakom delu naše zemlje - zaključio je ministar Vesić.

Radovi na putu Bački Petrovac – Rumenka odvijaju se bez potpune obustave saobraćaja, odnosno dok traju radovi, za saobraćaj je otvorena jedna kolozovna traka, dok se vozila propuštaju naizmenično, kako bi se što manje remetio protok na ovoj frekventnoj deonici.

Radove na putu sa ministrom Vesićem obišli su gradonačelnik Novog Sada Milan Đurić i pomoćnik ministra za drumski saobraćaj Miroslav Alempić.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>