• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Od jutros je ponovo moguće platiti račune za struju na šalterima EPS-a

D. J.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sajber napad je proteklih meseci je ugrozio i sistem i rad, ne samo EPS-a, već i Elektrodistribucije Srbije

  • 1
EPS, plaćanje Foto: Shutterstock, EPS

Na šalterima Elektroprivrede Srbije (EPS) od danas je ponovo moguća naplata računa za struju u celoj Srbiji budući da šalteri nisu radili više od dva meseca zbog hakerskog napada, rekao je vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković i dodao da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu "Uvid u račun" putem kojeg takođe mogu da plate svoje račune za struju.

Sajber napad je proteklih meseci je ugrozio i sistem i rad, ne samo EPS-a, već i Elektrodistribucije Srbije, pošto su povezani u nekim segmentima, a trpeli su i građani, pošto je bila otežana i naplata i dostava računa.

Vršilac dužnosti generalnog direktora EPS-a Dušan Živković rekao je za RTS da su svi šalteri počeli da rade, kako u Beogradu, tako i u ostatku Srbije i dodao je da veruju da će potrošači nastaviti sa uobičajenom praksom plaćanja računa na šalterima.

Istakao je da manje od 20 odsto potrošača plaća račune na šalterima i da veruje da će se ponudom novih usluga taj broj i dalje smanjivati.

Živković je naveo da je snabdevanja potrošača bilo sigurno i stabilno u prazničnom periodu i da je sistem bio bezbedan sve vreme.

- Prateći sistemi su bili proveravani. Svi su vraćeni u prethodnu funkciju uz prateće aktivnosti koje su podrazumevale podizanje nivoa bezbednosti naših poslovnih softvera i poslovnih alata - napomenuo je v. d. direktora EPS-a.

Naglasio je da je proces digitalizacije u toku i da je oko 340.000 korisnika napravilo nalog na portalu "Uvid u račun" gde mogu da provere stanje svojih brojila, kao i da plate račun i da imaju uvid u prethodni period.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • ŠUMADINAC KG

    19. februar 2024 | 13:55

    Ovi ,,hakleri" vas mnogo često napadaju, ali po našim džepovima. Umesto, dosadašnjih 8 500 din. račun mi je 14 500 din. Otimačina.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>