• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Mirović primio delegaciju iranske Provincije Markezi

T. U.

Vreme čitanja: oko 1 min.

  • 0

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se danas sa zamenikom guvernera za ekonomske poslove i regionalni razvoj iranske Provincije Markezi Hasanom Mirzahanijem, sa kojim je razgovarao o mogućnostima intenziviranja privredne saradnje AP Vojvodine i te iranske regije.

Sagovornici su se saglasili da je interesovanje za saradnju obostrano, a da su poljoprivreda i industrija oblasti u kojima postoji najveći potencijal za to.

Predsednik Mirović je istakao da su dobri politički odnosi dveju zemalja na svim nivoima dobra osnova za konkretizaciju saradnje u svim društvenim oblastima od obostranog interesa.

„Pokrajinska vlada staviće sve mehanizme u funkciju jačanja ekonomskih odnosa i ovaj sastanak je značajan korak u tom pravcu“, rekao je predsednik Mirović istakavši da je neophodno obnoviti Sporazum koji je do 2014. godine postojao između AP Vojvodine i Provincije Markezi.

Mirzahani je naveo da je Provincija Markezi jedna od najvažnijih regija Irana jer je središte razvoja industrije i poljoprivrede. On je istakao odlučnost u nameri intenziviranja saradnje na svim nivoima sa Republikom Srbijom, a da tome u prilog ide i činjenica da je prvi put postavljen trgovinski predstavnik Irana u našoj zemlji.

Sastanku u Pokrajinskoj vladi prisustvovao je i ambasador Islamske Republike Iran u Srbiji Rašid Hasan Pur Baei, predsednik Privredne komore Grada Araka Naser Beuki i trgovinski ataše u Srbiji Faraz Čamani.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>