• 33
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić saopštio lepu vest: Do kraja septembra završavamo prugu Beograd - Subotica

T. U.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Može neko da me voli ili ne, ali to je druga zemlja, rekao je Vučić.

  • 33
Aleksandar Vučić Printskrin: RTS 1

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da veruje da ćemo 1. decembra ići brzom prugom Beograd-Subotica za sat i deset minuta.

„Pa to više nije ista zemlja. Voleli me ili ne voleli me, to je druga zemlja. Postoji mogućnost da petog marta treba se izabere predsedavajući partnerstva za veštačku inteligenciju, 29 zemalja je u tome, najmoćnijih zemalja sveta. Primili su i nas, zato što imamo institut za veštačku inteligenciju, zato što dobro to radimo. Može da se desi, mi smo jedan od dva favorita. Ja i dalje ne verujem da ćemo mi da budemo, kao što nisam verovao da ćemo da dobijemo EXPO“, rekao je Vučić gostujući na RTS-u.

On je istakao da na tome ne može da radi nekoliko ljudi, već da svi moramo da radimo na tome.

„Ne da olajavamo svoju zemlju, ne da napadamo svoju zemlju, već da se borimo za našu zemlju i da štitimo našu zemlju“, poručio je Vučić.

Govoreći o infrastrukturi, Vučić je rekao da veruje da će ako se završi ekspropriacija na Čačanskom delu, da će završiti autoput do Kraljeva.

„Od Beograda do Kraljeva ćemo ići za sat i petnaest minuta. Završićemo autoput s druge strane i od Koševa do Trstenika, dakle do Vrnjačke banje, sat i 25 minuta maksimalno. Završićemo ove godine u septembru ili oktobru najkasnije i put do Požege. Očas posla ste na Zlatiboru, jer su to najgorih 21 km koji nam je ostalo kroz Ovčarsko-Kablarsku klisuru. Da ne pričamo o Arilju, Ivanjici i odlasku dole ka Dugoj Poljani. Dakle, završićemo do Loznice, brzu saobraćajnicu Šabac-Loznica, posle autoputa od Rume za Šabac“, rekao je Vučić.

Dodao je da će ove godine biti završeno i 19 kilometara puta Sremska Rača - Kuzmin, kao i brzu saobraćajnicu do Požarevca

„To je sve ove godine gotovo. To je drugačija Srbija. To je druga energija. A to ne može da izgura samo Vučić. I to ne može da izgura samo Ana ili samo Miloš ili samo neko. Zato je potrebno da svi u Srbiji navijamo za to da se time ponosimo“, poručio je Vučić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tamara

    20. februar 2024 | 21:38

    Ovo je sjajna vest koja će obradovati građane Srbije!

  • joka

    20. februar 2024 | 21:39

    Očekuje se da će završetak pruge doprineti boljoj povezanosti gradova duž trase, olakšati putovanja i podstaći razvoj turizma i trgovine.

  • Sanja

    20. februar 2024 | 22:21

    Svaka čast, Srbija nastavlja da gradi i radi punom parom!

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>