• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Naftna industrija Srbije upozorava: "Ne nasedajte na prevare i objave o lažnim nagradnim igrama"

Vreme čitanja: oko 2 min.

O svim nedozvoljenim aktivnostima i zloupotrebama brenda kompanije blagovremeno su obavešteni nadležni državni organi, a sve sporne stranice na društvenim mrežama se prijavljuju, navodi NIS

  • 0
Nis, Dejton Pumpa, Novi Beograd Foto: Nikola Tomić

Od nedavno se na društvenim mrežama pojavljuju lažne objave o nagradnim igrama i slične prevare u kojima je zloupotrebljeno ime i znak Naftne industrije Srbije (NIS).

Tim povodom, kompanija podseća celokupnu davnost da "zvanične objave kompanije NIS, uključujući eventualne nagradne igre, obaveštenja o odnosima sa akcionarima, investitorima, pozive na učešće u bilo kom projektu" koje organizuje Naftna industrija Srbije objavljuje isključivo na zvaničnim profilima i internet stranicama kompanije:

Internet stranice kompanije su www.nis.rs, www.nisgazprom.rs, www.nisotec.eu

Na društvenoj mreži Facebook zvanični nalozi kompanije su  @NIS a.d. Novi Sad i @Sa nama na putu.

Na društvenoj mreži Instagram kompanija ima tri profila: @kompanija_nis, @sanamanaputu, @gdrivesrbija

"Ovim putem obaveštavamo i pozivamo svoje potrošače i pratioce na društvenim mrežama da sve aktuelnosti prate isključivo na navedenim stranicama", objašnjava kompanija i dodaje da su "o svim nedozvoljenim aktivnostima i zloupotrebama brenda kompanije blagovremeno obavešteni nadležni državni organi, a sve sporne stranice na društvenim mrežama se prijavljuju".

Naftna industrija Srbije poziva građane da u slučaju prevare u nekoj lažnoj nagradnog igri ili drugoj aktivaciji o tome obaveste nadležnu policijsku upravu i/ili poverenika za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti.

"Posebno želimo da istaknemo da je kompanija NIS preduzela niz aktivnosti kako bi sprečila nastavak širenja različitih internet prevara. Između ostalog, Posebnom odeljenju za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu podneto je više od deset krivičnih prijava, a u vezi sa lažnim nagradnim igrama i drugim internet prevarama.

Takođe, kontaktirali smo i sa Nacionalnim CERT sa molbom da preduzmu aktivnosti iz svoje nadležnosti i pomognu u rešavanju ovog ozbiljnog višegodišnjeg problema.

Ističemo da je kompanija NIS u više navrata objavljivala informacije i upozorenja o lažnim nagradnim igrama i drugim Internet prevarama u medijima, na svom korporativnom sajtu i nalozima na društvenim mrežama.

I u narednom periodu, kompanija NIS će sa svoje strane činiti sve kako bi se suzbio problem internet prevara na štetu građana i kompanije“, navodi Naftna industrija Srbije u saopštenju koje je poslala našoj redakciji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>