• 2

Vreme čitanja: oko 2 min.

Momirović: Svi koji su se uključili u politički život imaju i određene obaveze

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

On je najavio da sledeće sedmice ide u Abu Dabi i da će tamo imati sastanak sa ministrima trgovine Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Egipta

  • 2
Tomislav Momirović, intervju Foto: Filip Plavčić

Ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da se Srbija se u ovom trenutku nalazi na ozbiljnoj prekretnici i da svi koji su se uključili u politički, društveni i ekonomski život ove zemlje, imaju i određene obaveze.

"U ovom trenutku svako od nas treba da razmisli da li je na strani Srbije ili osvedočenih srpskih neprijatelja", rekao je on gostujući na TV Prva.

Momirović je dodao da je njemu lično dosta svega, naglašavajući da je ipak imao hrabrosti da u ovom trenutku kada su uređene velike stvari za zemlju, bude deo tima predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

"Nijedan potez koji je predsednik Vučić sproveo nije bio u startu popularan. Setimo se fiskalne konsolidacije, Beograda na vodi... Mi moramo tako da se ponašamo i u budućnosti. Da preuzimamo odgovornost, hrabro idemo napred, rešavamo stvari i da mislimo o našim građanima, a ne o nama, jer nismo mi zbog nas ovde", naglasio je Momirović.

On je rekao da država mora da polaže odgovornost naglašavajući da je potpisanim Sporazumom o slobodnoj trgovini sa Kinom, Srbija otvorila vrata najvećeg tržišta na svetu.

Tu je kako je dodao i Expo 2027, koji je velika stvar za Beograd i zemlju, iako neki to pokušavaju da ospore.

"U naredne tri godine mi moramo da napravimo jedan novi iskorak. Da podignemo bruto društveni proizvod na 100 milijardi evra, da izgradimo veliki broj novih puteva, ali i da dovedemo nove fabrike, kao i da prosečna plata bude 1.400 evra, a prosečna penzija veća od 600 evra", rekao je Momirović.

On je najavio da sledeće sedmice ide u Abu Dabi i da će tamo imati sastanak sa ministrima trgovine Koreje, Ujedinjenih Arapskih Emirata i Egipta.

Dodao je i da će u aprilu u Beograd doći i ministar trgovine Kine, koji će kako je kazao u Evropi tada pored Beograda posetiti samo još i Pariz i Rim.

Kako kaže Momirović, Srbija je praktično završila i sporazum o slobodnoj trgovini sa Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a sa Egiptom intenzivno o tome pregovara.

"Srbija će kao jedina zemlju u Evropi imati tu privilegiju da izvozi proizvode bez carina i mi to moramo da iskoristimo. Zato to radimo, jer moramo da izbegnemo ovu recesiju koja se pojavljuje u Evropi. Mi to možemo i imamo tu snagu", rekao je Momirović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    21. februar 2024 | 19:36

    Срећан рад.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>