• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Džef Bezos prodao još 14 miliona akcija kompanije Amazon za vrtoglavu cifru

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodaja je obavljena u skladu sa unapred dogovorenim planom trgovanja

  • 0
Jeff Bezos, Džef Bezos Foto: Profimedia/Emma McIntyre / Getty images

Osnivač Amazona i jedan od najbogatijih ljudi sveta Džef Bezos prodao je još 14 miliona akcija te kompanije za 2,4 milijarde dolara, čime je ukupan broj prodatih od početka meseca dostigao 50 miliona.

Prodaja je počela krajem prošle nedelje i nastavila se do utorka, navodi se u prijavi hartija od vrednosti. Bezos je ukupno prodao 14.006.906 akcija kompanije za oko 2,37 milijardi dolara, navodi se u podnesku.

Prodaja je obavljena u skladu sa unapred dogovorenim planom trgovanja koji je Bezos usvojio u novembru i objavio ranije ovog meseca, a koji kaže da bi mogao da proda do 50 miliona akcija Amazona pre 31. januara 2025.

Bezos je prošle nedelje prodao oko 12 miliona akcija Amazona, u vrednosti od oko 2,03 milijarde dolara, pored još jedne tranše od 12 miliona akcija samo nekoliko dana ranije. Istovario je još 12 miliona akcija nedelju dana pre toga.

Bezos je prošle godine poklonio akcije Amazona vredne oko 240 miliona dolara.

Bezosova prodaja akcija se ubrzala otkako je prošlog novembra najavio da će napustiti Sijetl i preseliti se u Majami, što mu je omogućilo da bude bliži verenici Loren Sančez i njegovim roditeljima, kao i operacijama Blue Origin-a.

(Telegraf Biznis/CNBC)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>