• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušao da prokrijumčari oldtajmera starog 72 godine: "Sakrio" ga ispod najlona na granici

D. J.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Na Horgošu sprečeno krijumčarenje oldtajmera

  • 0
carina, horgoš, zaplena, firmirana garderoba Foto: Uprava carina

Carinski službenici su, u saradnji sa policijom, na prelazu Horgoš sprečili pokušaj da se iz zemlje na prikolici izveze neprijavljeni oldtajmer marke ''Buick Dynaflow'' iz 1952. godine, saopštila je danas Uprava carine.

Automobil je otkriven kada je na red za redovnu kontrolu na izlazu iz zemlje pristigao kombi sa prikolicom domaće registracije koji se iz Srbije uputio ka Švedskoj, prevozeći natovareno vozilo obavijeno najlonom.

Na pitanje carinika da li ima nešto da prijavi, vozač kombija je odgovorio da nema, a detaljnom kontrolom koja je usledila, utvrđeno je da se ispod najlona na prikolici nalazi oldtajmer kabriolet švedskih registarskih oznaka marke ''Buick Dynaflow'' iz 1952. godine, što znači da je reč o stranoj robi koja nije bila prijavljena.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Uprava Carina Republike Srbije (@carina_srbije)

Kako se navodi, vozač u trenutku kontrole nije posedovao ni boravišnu ni radnu vizu u inostranstvu, što je preduslov kako za upravljanje, tako i za prevoz vozila sa stranim tablicama na prikolici.

Automobil je privremeno zadržan do okončanja postupka, kada će biti poznata dalja sudbina ovog 72 godine starog oldtajmera.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>