• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Velika Britanija objavila novi paket sankcija Rusiji

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Britanija je sankcionirala rusku industriju za proizvodnju oružja, uključujući državno poduzeće Sverdlov

  • 0
Boris Nadezhdin, Vladimir Putin Foto: Tanjug/AP

Velika Britanija je danas objavila novi paket sankcija protiv Rusije kako bi ograničili vojni arsenal i finansiranje ratnog sistema predsednika Vladimira Putina.

Novi paket mera obuhvata više od 50 pojedinaca i entiteta i poslednji je u nizu koordiniranih napora zapada da se zada udarac ruskoj privredi.

"Naš međunarodni ekonomski pritisak znači da si Rusija ne može da priušti tu protivpravnu invaziju. Naše sankcije iscrpljuju resurse koji su Putinu očajnički potrebni za finansiranje rata", rekao je šef britanske diplomatije Dejvid Kameron.

Britanija je sankcionirala rusku industriju za proizvodnju oružja, uključujući državno poduzeće Sverdlov. Na meti sankcija su i izvori prihoda u metalurškoj industriji, energetici i trgovini dijamanata.

Na listi sankcija su i ruski uvoznici i proizvođači alata koji se koriste u proizvodnji obrambenih sistema i komponenti, od raketa i motora do tenkova i borbenih aviona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>