• 6

Vreme čitanja: oko 1 min.

Brazilska kompanija odbila da snabde gorivom ruski avion u kom je bio Lavrov

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sipanje goriva u ruski avion bilo je potrebno Lavrovu da bi mogao bez pauza da ode do Kazablanke, a zatim i do Rusije

  • 6
Iljušin IL-96-300 Salinger Igor

Američka kompanija VIBRA odbila je da u Braziliji snabde gorivom ruski državni avion u kom je bio ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

To se dogodilo jer je ruski ministar od početka rata u Ukrajini pod sankcijama.

Ove sankcije obuhvataju ne samo njega kao pojedinca već i kompanije koje mu pružaju bilo koju vrstu usluga. Zbog toga bi dobavljači goriva koji opslužuju bilo koji avion koji koristi Lavrov mogli da budu sankcionisani i zabranjeno im da posluju sa SAD.

Upravo iz tog straga kompanija je odbila da snabde gorivom rusku letelicu.

Sipanje goriva u ruski avion bilo je potrebno Lavrovu da bi mogao bez pauza da ode do Kazablanke, a zatim i do Rusije. Ministar je primoran da ide ovom rutom da bi izbegao evropski vazdušni prostor.

Šef ruske diplomatije boravi u Brazilu zbog sastanka ministara spoljnih poslova zemalja G20, kojim predsedava južnoamerička zemlja, prenosi Rojters.

On je u Brazil došao državnim avionom Iljušin Il-96, a tokom putovanja od Rusije do Brazila pravili su pauze u Venecueli i Kubi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dreka

    23. februar 2024 | 18:30

    Sankcije..... A da sad se uvedu sankcije protiv Uzraela i njihovih političara i biznismena? Ili recimo, da im se zabrani učešće na Pesmi Evrovizije. Pa za četiri meseca su pobili toliko civila, žena i dece, i raselili na desetine hiljada ljudi, uništili im mesta boravka...da se više nemaju gde vratiti...ili...počinili takav genocid, da bi se mogli pet puta osuditi za počinjeno, pa čak i opozvati holokaust počinjen nad njima...jer nisu zaslužili isti termin. Tu trebaju sankcije.

  • Neso

    23. februar 2024 | 15:57

    Brazilska kompanija za sipanje goriva, bavi se politikom????,. Ovo je postalo ludilo. Treba treci svecki rat da krene, da se malo stvari posloze. Mnoge je zasvrbelo i traze djavola.

  • Jaforidza

    23. februar 2024 | 15:58

    Pa jeli Brazilska ili Američka kompanija?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>