• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Izvukli su njegove brojeve na loto-u, mislio je da je milioner: Onda su mu rekli da je došlo do greške...

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Podneo je tužbu zbog prevare i pretrpljene emotivne boli

  • 0
Lutrija, Tiket, Listić Ilustracija: Pixabay/Hermann Traub

Čovek iz američke savezne države Vašington DC koji je mislio da je osvojio džekpot vredan 340 miliona dolara, tužio je Pauerbol (Powerball) i DC lutriju, koji tvrde da su njegove brojeve objavili greškom. Džon Čiks je rekao da se osećao "utrnulo" kada je prvi put vidio da se dobitni brojevi Pauerbol-a podudaraju s njegovim listićem u januaru 2023 godine, prenosi Bi-Bi-Si.

Kada je gospodin otišao da preuzme svoj dobitak, zaposleni mu je rekao da njegov tiket nije ispravan i da ga samo baci u kantu za đubre. Umesto toga, gospodin Čiks je zadržao svoj tiket i našao advokata.

On sada tuži lutriju za odštetu, u iznosu Pauerbol džekpota, plus kamate koje bi zaradio na njemu po danu - ukupno 340 miliona dolara. Prema sudskim dokumentima, Pauerbol i izvođač lutrije, Taoti Enterprizez sa sedištem u DC-u, tvrde da je zabuna nastala zbog tehničke greške.

U sudskim dokumetima se dalje navodi da je skup testnih Pouerbol brojeva, koji su odgovarali brojevima gospodina Čiksa - toga dana objavljen je na veb stranici "slučajno". Ti brojevi su ostali na mreži tri dana.

Kako tvrdi zaposleni kompanije Taoti, brojevi koji su postavljeni na internet nisu odgovarali brojevima koji su izvučeni na poslednjem lutrijskom izvlačenju.

Tužba Džona Čiksa ima osam tačaka, uključujući kršenje ugovora, nemar, nanošenje emotivne boli i prevare.

Njegov advokat, Ričard Evans, rekao je u sudskim dokumentima da, budući da se dobitni brojevi sa interneta podudaraju sa brojevima gospodina Čiksa, on ima pravo na "celi džekpot". U protivnom, gospodin Čiks ima pravo na odštetu zbog "velike nepažnje" lutrije u objavljivanju pogrešnih lutrijskih brojeva.

- Ova tužba postavlja kritična pitanja o integritetu i odgovornosti lutrijskih operacija i zaštitnih mera - ili nedostatka istih - protiv vrste pogrešaka za koje Pauerbol i DC lutrija tvrde da su se dogodile u ovom slučaju", rekao je advokat Evans za Bi-Bi-Si.

- Ovde se ne radi samo o brojevima na veb-sajtu; radi se o pouzdanosti institucija koje obećavaju prilike koje mogu da promene nekome život, a pritom profitiraju - rekao je.

Gospodin Čiks kaže da se nada da će pravosudni sistem pobediti i da bi ovaj novac promenio živote njemu i njegovoj porodici.

Šanse da bilo ko osvoji džekpot veoma su male, otprilike jedan prema 292,2 miliona. Poređenja radi, prema američkoj Nacionalnoj meteorološkoj službi, verovatnoća da će vas pogoditi grom u sledećoj godini iznosi 1 prema 1,22 miliona.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>