• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Prisluškivao ženine poslovne pozive i zaradio milione: Kad su ga razotkrili, ostao i bez supruge i bez para

V. K.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kupio je više od 46.000 akcija kompanije TravelCentar na osnovu poslovnih razgovora svoje supruge, koja je radila od kuće

  • 1
prisluškivanje Foto: pathdoc/Shutterstock

Američka Agencija za vrednosne papire i berze (SEC) optužila je Tajlera Loudona za trgovanje poverljivim informacijama koje je čuo od supruge dok je radila od kuće.

Tajler Loudon iz Houstona u američkoj državi Teksas optužen je jer je "iskoristio uslove rada na daljinu" kao i poverenje svoje supruge i profitirao od privatnih informacija povezanih s planovima naftne kompanije BP za kupovinu poslovanja trgovačkog centra i stajališta za kamione u Ohaju prošle godine.

SEC tvrdi da je Loudon prisluškivao nekoliko poslovnih poziva svoje supruge dok je radila od kuće i bila udaljena od njega šest metara. Razgovarala je s menadžerom za spajanja i preuzimanja u BP-u, a nen je suprug nakon prisluškivanja otišao u kupovinu.

Kupio je više od 46.000 akcija kompanije TravelCentar bez znanja svoje supruge, nekoliko nedelja pre nego što je 16. februara 2023. objavljeno da je dogovoren posao s BP-om. Nakon te objave deonice TravelCentra Amerike skočile su gotovo 71 odsto. Loudon je potom prodao sve svoje deonice i ostvario profit od 1,8 miliona dolara.

Loudon je na kraju sve priznao svojoj supruzi i tvrdio da je kupio deonice jer je želeo da zaradi dovoljno novca da bi ona mogla da manje radi. Ona je prijavila njegove poslove svojim šefovima u BP-u, koji su je kasnije otpustili uprkos tome što nisu imali dokaze da je namerno dala poverljive informacije svom suprugu. Na kraju se iselila iz njihovog doma i podnela zahtev za razvod, piše Gardijan.

Loudon nije porekao optužbe iznesene u pritužbi SEC-a te je pristao na delimičnu presudu, uz sudsko odobrenje. U sklopu tog dogovora nije mu dozvoljeno da radi na rukovodećim pozicijama u kompanijama, a novac koji je zaradio trgovinom poverljivih informacija mora da vrati sa kamatama te će još morati da plati i dodatnu kaznu koju mu odredi sud.

Pored ovoga, preti mu i krivična optužnica koju će  podneti javni tužilac južnog Teksasa.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>