• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Hrvatski mediji: Ova žena je tražila veću platu od 4000 evra i dobila ju je, ima više od predsednika države!

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Gradska predstavnica Dina Vasić istakla je da je prema podacima koje je dobila ,,gospođa Šop šakom i kapom troši gradski novac"

  • 1

Izgleda da je ,,procvetalo cveće za zagrebački sport", javljaju hrvatski mediji. Do ovog zaključka došli su nakon što je generalnoj sekretarki Sportskog saveza Zagreba odobreno povećanje plate na više od 4.000 evra, pa joj je tako zarada ,,veća od premijera i predsednika", javlja Jutarnji.hr.

"Generalna sekretarka Sportskog saveza Zagreba, čiji je budžet iz godine u godinu sve manji, sama je predložila značajno povećanje plate, odnosno koeficijenta na osnovu kojeg bi zarađivala više od 4.000 evra mesečno. Ovo je, inače, više od plate predsednika države, premijera i svih ministara", navodi se u tekstu hrvatskog lista.

Kako navodi list, novinari su imali uvid u pismo koje je navodno generalna sekretarka poslala Upravnom odboru Sportskog saveza Grada Zagreba.

"Iz pisma se jasno vidi da samozatajna generalna sekretarka SSZG Suzana Šop radi posao čak 4 osobe, pa je zapravo tražila malo povećanje. Posebno je zanimljivo da Suzana Šop, kako sama piše, obavlja poslove glavnog sekretara, ali i poslove sa prethodnog radnog mesta pomoćnika generalnog sekretara za pravne poslove. To znači da je Suzana Šop trenutno sama sebi pomoćnica (!?). Jedinstven slučaj. Međutim, cela ova priča je postala veoma javna u poslednja 2-3 dana", dodaje hrvatski list.

Na konferenciji za novinare, gradska predstavnica Dina Vasić istakla je da je prema podacima koje je dobila ,,gospođa Šop šakom i kapom troši gradski novac".

- Ima tu mnogo toga. Poslednja je bila elektronska sednica Upravnog odbora Sportskog saveza na kojoj je sekretarka tražila da joj se koeficijent podigne sa 7,5 na minimum 9, uz obrazloženje da inače radi 4 posla. Ovim će Suzana Šop, generalna sekretarka Zagrebačkog sportskog saveza, imati platu veću od 4.000 evra neto. Kad se sve sabere, staž, minuli rad... Po meni apsolutno neprihvatljivo. Dakle, više od 4.000 evra neto, dok treneri na drugoj strani imaju 1.500 evra, ali bruto – rekla je Dina Vasić na konferenciji za novinare.

Hrvatski list piše da je predložena i odobrena plata jedna od najviših, ako ne najviši koji se finansira iz budžeta grada, a jedan od najviših iz državnog budžeta.

"Ne zaboravimo, ovde se traži (i odobrava) više od 4.000 evra! I službeni auto! Od propalog sportskog sistema!", dodaje Jutarnji.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Silvija

    29. februar 2024 | 15:45

    Zasto oduzima drugima radna mesta, Gospodja radi za 4 osobe ,mozda i spava na radnom mestu, Misli da su drugi glupi à ona najpametnija .

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>