• 6

Vreme čitanja: oko 2 min.

Srbin posle 22 godine odlučio da se vrati iz Kanade u zemlju: "Razočarao sam se kvalitetom života preko bare"

M. P.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mnogi, koji su otišli u inostranstvo, u komentarima pričaju da im je svaki dan kao "dan Mrmota"

  • 6
putovanje avion aerodrom kofer muškarac student Foto: Shutterstock

Dok ima onih koji razmatraju odlazak van svoje zemlje, retki su oni koji odu, pa odluče da se vrate. Ipak i to se desilo. Jedan Srbin nakon 22 godine života "preko bare" odlučio je da se vrati u rodnu zemlju. Kako kaže ,,pretežno se razočarao u kvalitet života".

"Godine prolaze a svi jure neke kredite i nemaju posle ni 5 minuta slobodnog za kafu. Vidim da ima dosta tema: 'napuštam Srbiju, ali nema dovoljno ovih. Ne znam jer zato što se ljudi stide ili je nešto drugo u pitanju. U svakom slucaju pitajte šta želite", dodao je muškarac.

I dok su mišljenja podeljena da li je trebalo da ostane ili ne, Telegrafu su ovaj put više pažnju privukli razlozi drugih ,,koji su odlučili da odu, pa da se vrate".

- Ovo potpisujem. Bio sam u ozbiljnoj depresiji od samoće u inostranstvu, sve mi je bilo sivo kao nebo tamo. Svaki dan proklet, isti, siv sa nenormalnim osećajem usamljenosti i teskobe. Sabijao sam posao, ali sam duboko u sebi bio nesrećan, jer sam izuzetno ekstrovertna i društvena osoba. Tamo nisam imao nikog, hteo sam da se družim, ali je dosta to bilo usiljeno i uvek na moju inicijativu, a da molim nekog za druženje i vreme, nisam hteo. Prijateljstvo je dvosmerna ulica. Paradoksalno, ali kad sam se vratio, "progledao" sam. Svet oko mene je ponovo dobio boje po povratku u otadžbinu - stoji u jednom od komentara dok se dodaje u drugom:

- Ista priča. Kako kaze moj jaran, "nije sve u parama, ima nešto u zlatu i dijamantima". Svaki dan je isti. Nema nista spontano. Jedno sto me usreci to sto kupim nesto na visi kartici sa parama koje nemam, stvari koji mi ne trebaju. Ali i to prodje posle pet dana i dođemo na isto.

Ipak, ima onih kojima i ovakav život odgovara.

- Svi smo različiti, nekom je i taj fazon života tamo ok. Nekom ni sivilo ne smeta. Meni nije bilo ok i vratio sam se, skapirao sam da mi je ovde ipak najlepše. Moje nebo, moji ljudi, moja država, sa svim svojim vrlinama i manama. Sve za šta se vredi boriti da nam bude bolje svakog dana - piše u komentaru.

Da li vi živite u inostranstvu, kako ste se snašli? Pišite nam u komentarima.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ssaa

    24. februar 2024 | 17:49

    Zaradio pa se vratio da troskari....

  • Jovana

    24. februar 2024 | 19:01

    Skontao posle 22 godine.Zar taj i takvi misle da smo mi mentalno inferiorni u odnosu na njih,pa nam prodaju ovakve price.To je uvreda za ove ljude ovde.Ko zeli da ide treba da okusa srecu,ako mu se svidi ostane ili se ubrzo vrati.Postenije bi bilo da je rekao da mu se nije bas dopalo ,ali je ostao da zaradi za penzionerske dane i sad se vratio kuci da ,,uziva,,

  • Bole

    24. februar 2024 | 19:42

    Nije jedini, pa pogledajte samo koliko stranaca je došlo i ostalo ovde da živi

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>