• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen štrajk radnika Ajfelove kule: Atrakcija se ponovo otvara sutra

M. M.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Radnici Ajfelove kule stupili su u štrajk 19. februara zbog načina na koji gradsko veće, u čijem je SETE vlasništvu, upravlja pariskim spomenikom

  • 0
Ajfelova kula antena Foto: Tanjug/AP

Štrajk zaposlenih u Ajfelovoj kuli završen je danas, a toranj će sutra ponovo biti otvoren za posetioce, saopštila je kompanija Societe d'Exploitation de la Tour Eiffel (SETE), koja vodi jednu od najposećenijih turističkih atrakcija u svetu.

SETE je saopštila da je sa sindikatima "postigli su sporazum o prekidu štrajka, uz to da će stranke redovno pregledati poslovni model, troškove održavanja i prodaje preko tela koje će sastajati se svakih šest meseci".

SETE je dodao da će posetioci koji su kupili karte između 19. i 24. februara dobiti povraćaj novca, prenosi Rojters.

Radnici Ajfelove kule stupili su u štrajk 19. februara zbog načina na koji gradsko veće, u čijem je SETE vlasništvu, upravlja pariskim spomenikom.

Sindikati tvrde da je gradsko veće Pariza pogrešno procenilo troškove planiranog održavanja i popravki spomenika uoči Olimpijade.

Pariz će biti domaćin ovogodišnjih letnjih Olimpijskih igara koje počinju 26. jula, a medalje pobednika sadržaće metal sa Ajfelove kule.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>