• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tradicionalna kompanija "Cilander" se zatvara: Pogođeno 190 radnih mesta

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija se već duže vreme bori sa rastućim troškovima i padom potražnje u zemlji i inostranstvu.

  • 0
AG Cilander Foto: AG Cilander

Tradicionalna Herisau kompanija "Cilander" više ne može da nastavi sa radom. Ova kompanija je svake godine preradila 16 miliona linearnih metara visokokvalitetnih tekstilnih proizvoda, sa izvozom u preko 80 zemalja, zbog čega je kompanija Herisau bila jedan od vodećih dobavljača u Evropi, ipak - sada je usledio krah.

Kompanija se već duže vreme bori sa rastućim troškovima i padom potražnje u zemlji i inostranstvu. Započeti konsultativni proces nije dao rešenja za nastavak poslovanja, poručuju iz SRF-a.

Zatvaranje će se sada održati najkasnije do kraja avgusta 2024. godine, verovatno mesec dana ranije.

"Nažalost, nije moguće nastaviti čitavo preduzeće. Veoma žalimo zbog toga. Trenutno se koncentrišemo na nastavak određenih površina pod novim vlasnicima. To bi nam omogućilo da sačuvamo do 30 radnih mesta", rekao je predsednik odbora Rolf Šmid u izjavi.

Tekstilna kompanija je, između ostalog, napravila vodootporna maskirna odela švajcarske vojske, po čemu su bili veoma upečatljivi.

(Telegraf Biznis/Blick.ch)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>