• 1
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Jakna za pse i do 1.000 dolara: Industrije mode zarađuju ogromne količine novca preko odeće za ljubimce

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Kako se navodi, psi koji imaju dvostruku dlaku nemaju potrebu da dodatnim zagrevanjem, dok je kod mladih pasa drugačija situacija

  • 1
Pas u snegu Foto: Shutterstock/Otsphoto

Usred zime u Minesoti, nije neuobičajeno videti pse, posebno one kratkodlake  u sportskoj odeći, dok šetaju sa vlasnicima po komšiluku ili oko mnogih jezera u državi. Ipak industrija jakni za pse zarađuje više miliona dolara, za ovaj modni "detalj", a mnogi se pitaju, 'da li je to zaista nephodno?'.

Šta kaže doktor?

- Zavisi od niza faktora, uključujući rasu psa, sopstvenu dlaku, veličinu, starost, zdravlje i okolnosti. Manji psi su obično osetljiviji na hladnoću od većih pasa, posebno kada su bliže zemlji - rekao je za CNN dr Džeri Klajn, glavni veterinar u Američkom kinološkom klubu.

Kako se navodi, psi koji imaju dvostruku dlaku nemaju potrebu da dodatnim zagrevanjem, dok vrlo mladi psi imaju koristi od dodatne topline, posebno ako imaju osnovne zdravstvene probleme koji utiču na to kako mogu regulisati temperaturu, ili ako su dijabetičari ili imaju osteoartritis, objasnio je doktor.

- Verujte mi, ja sam muškarac od 70 godina. Ni ja više ne volim toliko hladnoću - rekao je.

Posao sa odećom za pse iz 2024. nudi mnogo izbora i opslužuje sve vrste vlasnika kućnih ljubimaca: neko bi mogao da kupi kaput Guči ili Prada od 1.000 dolara ili potrošiti mnogo novca za kaput otporan na vremenske uslove na Chevi.

Pradina "Re-Nilon" puff kaput sa kapuljačom dolazi u dve boje i tri veličine, i košta 825 dolara , ali tranzicija sa pete avenije vrhunske i visoke mode na visoke performanse i tehničku funkciju svakako se ubrzala poslednjih decenija.

- Prilazimo odeći za pse kao što bismo odeći za ljude na otvorenom, u smislu da tražimo izmišljotine na otvorenom, inovacije i tehnologije na otvorenom, i načine da možemo da doprinesemo udobnosti bilo kog od naših pasa - rekao je Peter Kearns, direktor proizvoda kompanije Ruffvear.

Kako se navodi, modne industrije nakon pandemije zgrću ogrmone količine novca, upravo preko odeće za pse.

Na TikToku i Instagramu može se videti kako mladi ljudi oblače ne samo pse, već i ostale ljubimce, tečeve, veverice, mačke...

(Telegraf Biznis/CNN)

Video: Pseća banda! Voze kola, nose naočare za sunce i mnogo su opasni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>