• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Ekvador predstavio svoju turističku ponudu prvi put na Sajmu turizma u Beogradu

T. U.

Vreme čitanja: oko 3 min.

Južna Amerika je poznata po povoljnim cenama kada je smeštaj u pitanju i kada je hrana u pitanju rekla je Vegas

  • 0
Sajam Turizma Foto: Nikola Anđić

Na Međunarodnom sajmu turizma u Beogradu se prvi put predstavio Ekvador čiji predstavnici su prikazali turističku i gastronomsku ponudu te južnoameričke zemlje.

Počasna konzulka Ekvadora u Srbiji Kristina Spalajković-Vegas rekla je danas na prezentaciji ove zemlje da je Sajam u Beogradu izuzetno poznata i posvećena manifestacija i da je cilj prikazati ovu zemlju širokom auditorijumu.

"Ponudili su građanima Srbije turističke aranžmane i ponudu za Ekvador, za sve regije, koja podrazumeva amazonski deo, kopneni deo, priobalni deo i ostrovski deo, poznati kao Galapagos", rekla je Spalajković-Vegas za Tanjug.

Kako je rekla, Ekvador je najbolje čuvana tajna Južne Amerike.

"Ekvador, pored zaista bogate prirode koje ima, ima i tu neverovatnu gastronomiju i voće, a posebno čuvana tajna jeste ekvadorski kakao, odnosno čokolada iz Ekvadora. I zato smo odabrali ovaj poslednji dan sajma turizma da predstavimo ekvadorsku čokoladu, koja je nadaleko u svetu poznata kao premium čokolada i najstarija čokolada u svetu, odnosno najstariji kakao potiče upravo iz ove sredine sveta, odnosno iz moje zemlje Ekvadora", rekla je Spalajković- Vegas.

Naglasila je da postoji već godinama blagonaklonost između Srbije i Ekvadora.

"Mi volimo uvek da kažemo da Ekvador ima u okviru svoje zemlje čak četiri zemlje, ima različite klimatske zone,ali i planinske, nizijske, priobalne, ostrvske delove, tako da su to različite ture. Možda pre sa fokusa na finansije, zapravo ide fokus na to koliko neko ima dana da uloži u tako jedno predivno i zaista ispunjujuće putovanje. Najčešće se putuje preko neke od evropskih zemalja, da li je to Pariz ili je to Amsterdam ili je to Madrid, a onda se odatle postoje direktni letovi. Tako da sa jednim presedanjem je zapravo već i moguće stići do Ekvadora, tako da to možda i nije neko komplikovano putovanje", rekla je ona.

Saradnja Srbije i Ekvadora je vrlo dobra sa obe strane.

"Poslednjih 23 godine je to na nivou konzulata, pre toga je postojala ambasada kako u Srbiji tako i u Ekvadoru. Tako da zaista, iako je mala zajednica Ekvadorijanaca u Srbiji, čini mi se da su ti odnosi bilateralni, izuzetno prijateljski i pre svega podržavajući u oba smera", naglasila je ona.

.Južna Amerika je poznata po povoljnim cenama kada je smeštaj u pitanju i kada je hrana u pitanju rekla je Vegas.

"Tako da čini mi se da sam taj aviotransport možda najveći izdatak i vreme", dodala je ona.

Ekonomski ataše Ekvadora u Italiji Maks Koeljo rekao je za Tanjug da je uvek zadovoljstvo je biti u Srbiji i da je veoma važna prilika koju su dobili da se predstave na Sajmu turizma u Beogradu.

"Ovaj sajam nam je bio veoma interesantan. Radimo sa tri ekvadorska turoperatera i bili su veoma srećni što su upoznali turoperatore i turističke agencije odavde. Mislim da je ovo najbolja prilika da bribližimo ove dve zemlje koje su nekako daleke i dve prelepe zemlje. Nadamo se svakako da će više građana Ekvadora posetiti Srbiju i sve više Srba posetiti Ekvador. Danas je Ekvador poznat po mnogim proizvodima. Jedan od njih je kakao", rekao je Koeljo.

Posetioci su imali prilike da probaju više vrsta čokolada iz ove zemlje tokom trajanja prezentacije i da osete deo ukusa koji dolazi iz Ekvadora.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>