• 38
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić na otvaranju fabrike za proizvodnju obroka na biljnoj bazi: "Ovo je nešto što pravi razliku za nas"

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić stigao na otvaranje nedavno završene fabrike za proizvodnju obroka na biljnoj bazi u Surčinu

  • 38

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je otvaranju fabrike za proizvodnju obroka na biljnoj bazi, kompanije Nestle u Surčinu.

Vučić je na početku obilaska fabrike upitao zaposlene ,,da li su kod nas ovakvi proizvodi traženi".

- Kod nas je u povoju, u Evropi je daleko razvijenije. Većina proizvoda ide u izvoz - navode iz fabrike.

Predsednik je upitao i da li je ovakva hrana skuplja od mesa na šta su mu zaposleni odgovorili da će biti jeftinije kada krene da se proizvodi direktno iz fabrike u Surčinu.

Generalna direktorka kompanije za Nestlé Srbija, Crna Gora, Severna Makedonija Marjana Davidović istakla je da se na izgradnji fabrike radilo dve godine.

- Želimo namirnice da uzgajamo lokalno, da ih preradimo i nakon toga izvezemo na tržište Evropske unije. U fabriku je investirano preko 80 miliona evra. Projektom je obezbeđeno 220 novih radnih mesta i očekujemo da će biti još proširenja - istakla je Davidovićeva.

- Srbija je logistički veoma važno mesto, mi smo u srcu Evrope i vrlo dobro povezani sa partnerstvima za dalji razvoj proizvoda - nadovezao se Alesandro Zaneli, direktor kompanije Nestlé za jugoistočno evropsko tržište.

Ambasador Švajcarske u Srbiji Urs Šmid rekao je da je bilateralna trgovina dve zemlje dostigla skoro milijardu evra godišnje.

Predsednik se osvrnuo na poruke ambasadora i istakao da moramo da nastavimo da radimo na vezama u regionu.

- 220 ljudi više zaposleno i ono što je meni bilo važno, video sam srećne i nasmejane ljude sa ogromnom energijom i koji neće da zavrašavaju već ponovo grade i investiraju - istakao je Vučić i dodao da kompanija nije tražila nikakav finansijski podstrek od države Srbije.

- Najviše volim kad neko to drugi plati, da budem sasvim pošten, ne bežim od toga da bismo učestvovali da su tražili. Vi Švajcarci ionako imate više para, pa nastavite da ulažete kod nas - našalio se Vučič i istakao da će fokus biti da dođu do jedinstvenog evropskog tržišta.

- To će biti ogromna prilika za dalji ubrzani razvoj - dodaje.

Vučić je naglasio da se najveće subvencije daju za food procesing kompanije.

- Ali nemamo kome da ih damo, jedva dočekamo da vidimo da neko hoće u Budimki da pokrene mali deo procesa. Hoću da obavestim da je Srbija spremna da ne izvozi samo jabuku i maline, već da umemo i da ih upakujemo. To je ono što je Srbiji strašno potrebno i što nam nedostaje. Pozivam sve one koji jesu zainteresovani da znaju da mogu da računaju na veliku pomoć države - naglasio je predsednik i dodao da je ,,ovo nešto što pravi razliku za nas".

Izgradnjom fabrike za proizvodnju asortimana na biljnoj bazi, brenda GARDEN GOURMET, Nestlé je proširio asortiman proizvoda vrhunskog kvaliteta, ostajući dosledan globalnim ciljevima u očuvanju prirode i borbi protiv klimatskih promena, navode iz kompanije.

U obilasku su pored predsednika Srbije bili i gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić, ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković i ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović.

(Telegraf Biznis)

Video: Vučić: Ne razumem se mnogo u tehnologiju, ali fabrika izgleda savršeno

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Katarina

    27. februar 2024 | 09:49

    Čestitke predsedniku Vučiću na otvaranju fabrike za proizvodnju obroka na biljnoj bazi u Surčinu. Ovo je velika prilika za ekonomski razvoj Srbije i otvaranje novih radnih mesta.

  • Cajka

    27. februar 2024 | 09:48

    Ovo je još jedan primer kako predsednik Vučić podržava razvoj privrede i otvaranje novih radnih mesta. Otvaranje fabrike za proizvodnju obroka na biljnoj bazi je veliki korak napred za Srbiju.

  • Soja

    27. februar 2024 | 09:47

    Ovo je primer kako predsednik Vučić podržava inovacije i održivu proizvodnju. Otvaranje fabrike za proizvodnju obroka na biljnoj bazi je korak napred ka modernizaciji srpske industrije hrane.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>