• 2
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nemac priznao 24 deteta zbog papira: Oštetio socijalno osuguranje za 1,5 miliona €, i neće biti kažnjen

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi, u Nemačkoj ne postoji Centralni registar civilnog statusa

  • 2
beba, noša, beba na noši, otac isin, otac i beba Foto: Shutterstock/New Africa

Nemacje pronašao rupu u zakonu, zbog čega je priznavao decu, nakon čega bi njihove majke dobijale boravišnu dozvolu i socijalnu pomoć. On je do sada priznao čak 24 deteta.

Pošto je Džonaton Nemac, deca koju je priznao, njihove majke i drugi rođaci - automatski imaju pravo boravka u Nemačkoj. Za sada su tu 94 osobe.

Autori ovog izveštaja za nemački javni servis ARD su došli do podatka da "samo Džonaton A. prouzrokuje troškove socijalnog osiguranja znatno više od 1,5 miliona evra godišnje.

Kako se navodi, u Nemačkoj ne postoji Centralni registar civilnog statusa (rođenje, brak, registrovano partnerstvo, smrt… prim. red.) iz razloga zaštite podataka, oni ne mogu da vide koliko je dece neko već priznao. To mogu samo imigracione vlasti. A većinu očinstava overavaju notari.

Upravo zbog toga nije teško prevariti sistem, pa se neretko dešava priznanje dece, iako nisu zapravo njihova. Često su upleteni i beskučnici koji dobijaju ogromni novac za ovo "delo". Lažno priznanje se ne može povući, a takođe nije kažnjivo zakonom.

- Lažno očinstvo je omogućavanje ljudima koji zapravo nemaju izgleda na boravak u Nemačkoj, da ipak ovde ostanu. Ovi ljudi su spremni da plate novac za to, obično osobi koja preuzme fiktivno očinstvo - rekao je Aksel Bošamer iz višeg imigracionog organa vlade okruga Arnsberg.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragana B.

    27. februar 2024 | 14:10

    E bas mi je drago,najzad da ,neko doskoci sistemu !Na pravo mesto, prave pare i nije mnogo stete za drzavu, a veliko za decu i ljude koji jedva prezivljavaju i zive!!!!Bas me obradovaste!...Toliko o pravnoj drzavi i mucenicima ,velike Nemacke?!

  • Перагеније

    27. februar 2024 | 13:55

    Хеј Шаси, Шаси...

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>