• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doktorka preminula nakon ručka u Dizniju: Njen suprug odmah pokrenuo tužbu

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kako se navodi, ona je imala ozbiljne poteškoće sa disanjem i srušila se na pod

  • 2
Dizni svet Florida Foto: Shutterstock/dorengo5

Muškarac Džefri Pikolo tužio je "Valt Dizni Parks" i "Reglan Road Irish" restoran nakon što je njegova supruga, doktorka iz Njujorka, Emili (42) iznenada umrla ubrzo nakon što je jela u restoranu. U tužbi na 19 stranica navodi se da su konobari bili nemarni prema teškim alergijama na hranu njegove žene.

Prema tužbi, ona i njen suprug Džefri Pikolo izabrali su da jedu u pomenutom restoranu jer su verovali da će imati odgovarajuće mere zaštite od teške alergije na mlečne proizvode i orašaste plodove. Nakon što su uputili konobara, on je garantovao da je hrana apsolutno bezbedna.

Doktorka je naručila vegansku fritulu, kapice, kolutiće luka i vegansku čobansku pitu, navodi se u tužbi.

Neke od isporučene hrane nisu imale zastavice bez alergena, ali je konobar ponovo garantovao da je hrana bez alergena, navodi se u tužbi. Posle večere, doktorka je otišla u kupovinu u oblast Dizni Springsa i počela da "pati od teške akutne alergijske reakcije" dok je bilo na Planeti Holivud, prema tužbi.

Kako se navodi, ona je imala ozbiljne poteškoće sa disanjem i srušila se na pod, a hitna služba je odmah pozvana. Uprkos tome što je sama dala Epi-Pen, umrla je od "anafilakse zbog povišenog nivoa mlečnih proizvoda i orašastih plodova u njenom sistemu", navodi se u tužbi, pripisujući informaciju istrazi lekara.

- Pikolo je razoren zbog prerane smrti svoje voljene žene. Ejmi je imala dug život pred sobom i ona i Džef su planirali da osnuju porodicu. Ovo nikada nije trebalo da se desi. Džef donosi ovaj slučaj, delimično, kako bi sprečio da se tragedija poput ove dogodi drugoj porodici - rekao je Džefrijev advokat.

(Telegraf Biznis/CNN)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Radmila

    3. mart 2024 | 10:02

    Ko ima alergije taj neka ne jede po restoranima. Jer kros-kontaminacije su ceste. Ne postoji restoran koji moze da garantuje da nema kros-kontaminacije

  • Gordana

    3. mart 2024 | 11:16

    Uvek postoji šansa da je namirnica došla u kontakt sa proizvodom na koji ste alergični.Ne jesti u restoranu

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>