• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

The Body Shop zatvara još 75 prodavnica zbog stečaja

Vreme čitanja: oko 1 min.

Prodavac kozmetičkih proizvoda rekao je da će 116 prodavnica ostati otvoreno

  • 0
the body shop Foto: Shutterstock

The Body Shop je najavio zatvaranje još 75 prodavnica u narednim nedeljama nakon što je objavljen stečaj. Prodavnice će se zatvarati u krajnjem procesu  u narednih četiri do šest nedelja, odlučili su zajednički administratori brenda.

Ovaj potez će dovesti do otpuštanja 489 zaposlenih pošto pojedinačne prodavnice zauvek "spuštaju kapke". Oni koji žive u mestima kao što su Blekpul, Hal, Lafboro, Nortempton i Svonsi sada će morati da putuju da bi kupovali robu ili je naručili preko interneta.

Prodavac kozmetičkih proizvoda rekao je da će 116 prodavnica ostati otvoreno, jer kompanija pokušava da preusmeri svoje fokusiranje na prodaju veb sajtova i "velikoprodajne strategije". Lanac kozmetike, nege kože i parfema već je "zalupio vrata" sedam prodavnica u Londonu, Bristolu i Vorvikširu.

Bodi Shop je rekao da su samo prodavnice u Velikoj Britaniji pogođene ovom promenom i da su njene međunarodne prodavnice u drugim delovima Evrope, Bliskog istoka, Afrike, Latinske Amerike i Azije ostale stabilne, prenosi Dailymail.

- Preuzimajući brzu akciju za prilagođavanje portfelja prodavnica The Bodi Shop UK, stabilizovali smo poslovanje i pružamo najbolju priliku ovom kultnom brendu da ima dugoročnu, održivu budućnost. Poslovanje u Velikoj Britaniji nastavlja da radi pod stečajom, a mi ostajemo u potpunosti fokusirani na istraživanje svih opcija za napredovanje poslovanja - rekao je zajednički administrator, Toni Rajt.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>