• 2

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sa tržišta Srbije povlači se mineralna voda "Donat Mg"

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ovaj korak je preduzet zbog promenjenih organoleptičkih svojstava vode, iako proizvođač ističe da ova promena nije štetna po zdravlje

  • 2
Čaša vode, voda, flaša Foto: Shutterstock

Kompanija Atlantik Droga Kolinska iz Ljubljane, deo Atlantik grupe, odlučila je da preventivno povuče sa tržišta Srbije mineralnu vodu "Donat Mg" u pakovanju od jednog litra, sa rokom upotrebe 15. novembar 2024, navodi Republika.

I u Hrvatskoj je ova voda povučena, Državni inspektorat Republike Hrvatske objavio je danas da iz predostrožnosti povlači sa tržišta prirodnu mineralnu vodu "donat Mg" koju proizvodi slovenačka kompanija Atlantik Droga Kolinska.

Konkretno, u pitanju je mineralna voda Donat Mg, 1L, s oznakom 14. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 14. 11. 2024.) i Donat Mg, 1 L, s oznakom 15. 11. 24 (s rokom upotrebe najmanje do 15. 11. 2024.).

Ovaj korak je preduzet zbog promenjenih organoleptičkih svojstava vode, iako proizvođač ističe da ova promena nije štetna po zdravlje.

Kompanija Atlantik Droga Kolinska donela je odluku o povlačenju proizvoda Donat Mg iz predostrožnosti, nakon što je Državni inspektorat Republike Hrvatske obavestio potrošače o istoj meri koja se preduzima i na tržištu ove zemlje.

Razlog za povlačenje vode Donat Mg je promena organoleptičkih osobina, koja, kako ističe proizvođač, nije štetna po zdravlje. Organoleptička svojstva obuhvataju boju, miris i ukus vode, a iako ova promena nije štetna, kompanija se odlučila na preventivno povlačenje proizvoda kako bi zadržala visoke standarde kvaliteta.

Potrošači koji su kupili Donat Mg u pakovanju od jednog litra sa rokom upotrebe 15. novembar 2024, mogu da ga vrate na prodajno mesto gde su ga kupili, gde će dobiti povrat novca ili dogovoriti zamenu proizvoda. Ova mera je preduzeta kako bi se osiguralo zadovoljstvo potrošača i očuvala reputacija brenda Donat Mg.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Teme

Komentari

  • bb

    2. mart 2024 | 08:05

    Jok nije štetna. Pa kod nas i nuklearna bomba da padne nije štetno. Ovde je sve uvek OK a u svetu za to opšta panika.

  • Marija

    2. mart 2024 | 14:58

    Zao mi je, stalno je koristim i zadovoljna sam, NISU NAS INFORMISALI KADA CE SE NOVE KOLICINE VODE POJAVITI NA TRZISTU U SRBIJI.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>