• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bečki "Šibel" od utorka zvanično počinje sa radom u Jagodini: U planu povećanje broja zaposlenih

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Bave se elektro i mašinskom proizvodnjom za rafinerije i nuklearne elektrane

  • 1
dragan marinković palma sa direktorom šibela Foto: Privatna arhiva

Predsednik Jedinstvene Srbije, narodni poslanik i predsednik skupštine grada Jagodina Dragan Marković Palma sastao se u Beču sa Klausom Šibelom, vlasnikom kompanije Šibel, koja je izgradila svoju fabriku u Jagodini, koja već neko vreme radi, i koju će zvanično otvoriti u utorak 5. marta.

Dragan Marković Palma je rekao da je Šibel u Srbiji sada domaća srpska kompanija i da se njihovi proizvodi prodaju širom sveta.

- Danas u Srbiji i u Jagodini je važno da poslodavci poput Šibela, da bi zadržali kvalitetnu radnu snagu, povećaju plate zaposlenima. Srbija više nije tržište jeftine radne snage, već tržište kvalitetne radne snage -  izjavio je Marković.

Klaus Šibel, vlasnik kompanije Šibel, rekao je da je zadovoljan uslovima i načinom na koji je dočekan kao investitor u Srbiji i da će u narednom periodu širiti svoje proizvodne kapacitete u Jagodini.

- Već u maju mesecu u fabriku u Jagodini stižu nove mašine a u narednom periodu povećaćemo i broj zaposlenih - izjavio je gospodin Šibel.

Inače Šibel je kompanija sa sedištem u Beču koja se bavi elektro i mašinskom proizvodnjom za rafinerije i nuklearne elektrane, a najviše proizvodi aktuatore - pretvornike, koje plasira širom sveta.

Ovu kompaniju je Dragan Marković Palma i Skupština grada Jagodine sama dovela u svoj grad.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Luana

    3. mart 2024 | 09:10

    Jel ce i tu da tretiraju nas narod kao roblje? Jel ce smeti u toalet?

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>