• 8

Vreme čitanja: oko 1 min.

Da li pobednik Evrovizije dobija novčanu nagradu? Evo šta bi Teya Dora mogla da osvoji ako pobedi u Malmeu

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Nakon jučerašnje finalne večeri "Pesme za Evroviziju" izabran je predstavnik Srbije na ovogodišnjem takmičenju u Malmeu

  • 8
Pesma za Evroviziju 2024  finale pobednica Teya Dora Foto: Mileta Mirčetić

Boranka Teya Dora predstavljaće Srbiju ove godine na Evroviziji u Malmeu, a pored očigledne popularnosti u matičnoj zemlji, šta bi pobeda na glavnom takmičenju mogla da donese za ovu umetnicu? Proverili smo da li pobednik Evrovizije dobija novčanu nagradu.

Od 2008. godine, pobedniku Evrovizije se dodeljuje trofej u obliku mikrofona u stilu 1950-ih i napravljen je od peskarenog stakla.

A šta je sa novčanom nagradom?

Možda ćemo neke razočarati, ali takmičari ne dobijaju nikakvu novčanu nagradu za pobedu na Evroviziji. Ipak, pobeda na tako prestižnom i renomiranom takmičenju sama po sebi je mnogo važnija od novca i može pobednike "vinuti u zvezde".

To je svakako bio slučaj sa ABBA-om, čija se pesma "Waterloo" iz 1974. godine i danas vrti na radiju, a da ne pričamo o svetskim hitovima poput "Mamma Mia", "Dancing Queen", "Fernando"....

Selin Dion je takođe postigla ogroman međunarodni uspeh nakon pobede na Evroviziji 1988. godine, sa pesmama uključujući "My Heart Will Go On" i "The Power of Love".

Pobednici takmičenja takođe imaju priliku da nastupe na događajima vezanim za Evroviziju i mogu da postanu član žirija za finale nacionalne pesme takmičenja.

Kako bilo, Teya Dori želimo sreću u Malmeu i da ponovi uspeh Srbije iz 2007. godine!

(Telegraf Biznis/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>