• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

PKS danas predstavlja BizChat, veštačku inteligenciju u službi privrede

J. V.

Vreme čitanja: oko 1 min.

U PKS su sami razvili servis, alat koji će skratiti privrednicima vreme u poslovanju, a koji je prvi takav u Srbiji i u regionu

  • 1
privredna komora srbije, marko čadež, kristofer hil Foto: Privredna komora Srbije/Ivana Vukotić

Privredna komora Srbije , u okviru Kopaonik biznis foruma, danas će predstaviti novi digitalni servis zasnovan na veštačkoj inteligenciji - BizChat.

Novu besplatnu uslugu za kompanije predstaviće predsednik PKS Marko Čadež koji je rekao za Tanjug da će PKS predstaviti prvog digitalnog asistenta baziranog na veštačkoj inteligenciji.

Istakao je da su u PKS sami razvili servis, to jest alat koji će skratiti privrednicima vreme u poslovanju, a koji je prvi takav u Srbiji i u regionu.

"Ako želite da dobijete informaciju kako da osnujete firmu, kako da dobijete određene olakšice, kako da povratite porez i šta vam je potrebno, formulare, kako najbrže da to uradite, dobijete Open ID i dobijete radne dozvole, dobijete vizu za strane radnike, onda vas naš asistent vodi korak po korak", objasnio je Čadež.

Naglasio je da je to prvi takav servis urađen u regionu i jedan od prvih u Evropi.

Čadež je rekao da che novi servis privrednici odmah moći da koriste, kao i da će neke stvari moći da dobiju i za svega pet sekundi umesto da izgube sate.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Video: Marko Čadež o dolasku novog investitora

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Слађана Точиловац Шаљић

    5. mart 2024 | 09:26

    Свака част.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>