• 5
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Brnabić na Kopaonik biznis forumu: Srbija održala rast uprkos krizama i teškim okolnostima u svetu

T. U.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nema pauze u radu i već smo predstavili novi plan do 2027. godine - Skok u budućnost, koji predviđa ambiciozne planove, navela je premijerka

  • 5
Kopaonik biznis forum, Ana Brnabic Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras na Kopaonik biznis forumu da je Srbija uspela da održi rast uprkos višestrukim krizama i izuzetno teškim okolnostima u svetu.

Ona je istakla da postoji konstantan privredni rast naše zemlje od 2019. godine godine, osim 2020. zbog pandemije kada je pad bio minimalan od 0,9 odsto, pa sve do sada.

"Mislim da smo uradili dobar posao. Žao mi je što su sve ove krize išle godinu za godinu. Srbija je mogla još mnogo brže, ali kakve su bile okolnosti dobro guaramo napred. Optimista sam za budućnost. Nema pauze u radu i već smo predstavili novi plan do 2027. godine - Skok u budućnost, koji predviđa ambiciozne planove", navela je premijerka.

Kopaonik biznis forum, Ana Brnabic Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Sigurna sam da ćemo ih i ispuniti, dodala je Brnabićeva.

Kaže da je sve to postignuto zahvaljujući zajedničkom radu predsednika Republike, njenog kabineta i cele vlade.

Ona je rekla da je država dobro odgovorila na krize, pandemiju, rat na istoku Evrope i novi rat na Bliskom istoku.

"Usložnjavala se situacija u svetu u izuzetno teškim okolnostima smo na najbolji način vodili ekonomiju i politiku Srbije", naglasila je premijerka.

Istakla je da smo u pandemiji bili jedna od 10 zemalja sveta kojoj je rasla zaposlenost i zemlja koja je bila prvak sveta u rastu apsolutnog broja zaposlenih.

"Sa izuzetkom te 2020, mi smo od 2012. imali stalni rast stranih direktnih investicija".

Član predsedništva Saveza ekonomista Srbije Dragan Đuričin je u razgovoru sa premijerkom prethodno rekao da je nažalost pred nama krizni menadžment i podsetio da je Srbija imala rast od 6,5 odsto 2019. sa stabilnim kursom, ali da je došla korona, pa ukrajinska kriza i druge krize.

On je rekao da živimo u vremenu multikrize koja je došla do svog maksimuma zbog broja asimetričnih eksternih šokova i tzv. crnih labudova.

"Pokušavamo da u tom vremenu uzdignemo Srbiju posle dugogodišnje političke krize i da je približimo EU", dodao je Đuričin.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nada

    4. mart 2024 | 21:58

    Veoma je vazno da se zajedno borimo za nasu Srbiju.

  • Aki

    4. mart 2024 | 22:15

    Za tri godine Srbija ce biti totalno oporavljena zemlja zahvaljujuci Vucicu.

  • Tanja

    4. mart 2024 | 21:55

    Izjava Premijerke Ane Brnabić na Kopaonik biznis forumu ukazuje na važnost sinergije između izvršne vlasti i kabineta, kao ključnog faktora u ostvarivanju postavljenih ciljeva i zadataka za razvoj i prosperitet Srbije.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>