• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Požar u blizini fabrike Tesla nadomak Berlina: Pojavilo se pismo koje otkriva ko stoji iza svega, ali i razlog

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Tesla troši zemlju, resurse, ljude i radnike", pisalo je u pismu

  • 0
Tesla Gigafactory Berlin-Brandenburg,  Grünheide Foto: Tanjug/AP

Požar, koji je zahvatio stub za struju, u blizini fabrike Tesle u Nemačkoj, doveo je do prekida struje u toj oblasti. Tesla nije odmah bila dostupna za komentar nemačkih novinara, koji su preneli da je požar primorao fabriku u oblasti Gruenheide da zaustavi proizvodnju.

Policija je saopštila da vatrogasna brigada radi na gašenju požara na polju u oblasti jugoistočno od nemačke prestonice Berlina, dodajući da se vatra nije proširila na samu Teslinu fabriku.

Portparol policije rekao je da ne mogu da komentarišu izveštaj BZ u kom se navodi da su požar podmetnuli aktivisti za zaštitu životne sredine i da su jedinice za uklanjanje bombi pozvane nakon što su hitne službe pronašle znak na kojem je pisalo „ovde je zakopano ubojito sredstvo" prenosi Rojters.

Kako se dalje prenosi, Tesla je imala ambicije da proširi svoju fabriku, što je naišlo na blokadu lokalnog stanovništva koje je izglasalo protiv obaranja drveća radi širenja kapaciteta kompleksa.

Trenutno proizvodi  oko 500.000 električnih automobila godišnje, a imaju ambiciju da udvostruče kapacitet na lokaciji na 100 gigavat sati proizvodnje baterija i milion automobila godišnje, s ciljem da fabrika na 30-ak kilometara od Berlina postane dominantno na evropskom tržištu.

Ipak, sada je došlo do novih informacija. Naime, pojavilo se pismo u kojem se tvrdi da je požar podmetnut u ime krajnje levičarske militantne grupe koja sebe naziva "Vulkanska grupa".

- Sabotirali smo Teslu - navodi se u pismu objavljenom na sajtu kontrapolis.info, u kojem se napad opisuje kao poklon povodom obeležavanja 8. marta – Međunarodnog dana žena.

- Tesla troši zemlju, resurse, ljude, radnike i zauzvrat ispljuje 6.000 SUV-ova, automobila ubica i kamiona čudovišta svake nedelje - pisalo je u pismu,

Policija je saopštila da je upoznata sa pismom koje je potpisano "Agua de Pau", imenom vulkanske planine na Azorima, i rekla je da proverava njegovu autentičnost, prenosi Reuters.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>