• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Delta je najnovija avio-kompanija koja je podigla naknadu za čekirani prtljag

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

To je prvo povećanje cena Delta prtljaga od 2018. godine

  • 0
putovanje avion aerodrom kofer muškarac student Foto: Shutterstock

Delta Airlines postala je najnovija avio-kompanija koja je podigla naknadu za čekirani prtljag - ovog puta za 5 dolara, prema kompaniji.

U saopštenju, avio-kompanija je rekla da se naknada za prvu i drugu prijavljenu torbu povećava za 5 dolara za većinu domaćih i međunarodnih ruta na kratkim relacijama. Putnici sa Delta pogodnostima, kao što su članovi Delta SkiMiles Medallion-a i kupci u prvoj klasi, nastaviće da dobijaju dodeljene besplatne torbe, dodala je avio-kompanija.

Putnike će sada koštati 35 dolara za prvu čekiranu torbu i 45 dolara za drugu prijavljenu torbu. To je prvo povećanje cena Delta prtljaga od 2018. godine, za koje je kompanija rekla da će joj pomoći da ostane u korak sa rastućim troškovima industrije.

Ovaj potez dolazi dve nedelje nakon što je American Airlines najavio povećanje cene svog prijavljenog prtljaga. Ubrzo nakon tog saopštenja, United Airlines je saopštio da će njegov prijavljeni prtljag koštati više. JetBlue i Alaska Airlines su takođe podigli cene ove godine prenosi CNBC.

Iz kompanije navode da se povećanje neće odnositi na putnike koji su kupili karte pre ovog utorka.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>