• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Doritos otpustio transrodnog influensera zbog kontroverznih tvitova: Navodno pisao o zlostavljanju dece

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Rolling Stone je objavio da se influenser izvinio za postove nakon što je postao poznat

  • 0
Samantha Hudson, Iván González Ranedo Foto: Jon Imanol Reino/GTRES / Shutterstock Editorial / Profimedia

Doritos Španija prekinuo je saradnju sa transrodnim influenserom Ivanom Gonzalesom Ranedom, čije je umetničko ime "Samanta Hadson", nakon što je kompanija naišla na intenzivnu reakciju zbog objavljivanja video snimka sa njom.

Portparol Doritosa iz Španije potvrdio je za časopis Rolling Stone da je kratka promocija pod nazivom "Crunch Talks" objavljena u nedelju, a zatim uklonjena u ponedeljak.

Podvukli su da video nije bio deo veće kampanje za ambasadorstvo brenda. Portparol je takođe otkrio da je saradnja sa Hadsonom prekinuta i zbog kontroverznih komentara u prošlosti prenosi NYP.

Hadson je u prošlosti davala kontroverzne izjave o kapitalizmu, porodici, pa čak i seksualnom zlostavljanju dece. Među ostalim kontroverznim navodnim komentarima i postovima koji su se ponovo pojavili na mreži, Hadson je podržala „ukidanje … tradicionalne monogamne nuklearne porodice“, navodi Dejli mejl.

Rolling Stone je objavio da se influenser izvinio za postove nakon što je postao poznat.

- Neki tvitovi koje sam objavila 2015. ponovo se pojavljuju i iskreno, ne znam šta da kažem, ne sećam se da sam pisala takve - preneo je Roling stoun.

- Tada sam se posvetila pričanju gluposti, što teže to bolje, jer sam mislila da je „crni humor“ smešan - poručila je.


Podsetimo, u sličnu situaciju je prošle godine dospela i kompanija Bud Light. Globalni pivski gigant i dalje pati u SAD zbog bojkota njegovog brenda Bud lajt skoro godinu dana nakon što je ušao u kontroverzno partnerstvo sa transrodnim uticajnim Dilanom Malvenijem.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>