• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Inditeks se vraća u Ukrajinu od 1. aprila

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Sadašnji cilj kompanije je da ponovo otvori 50 od ukupno 72 prodavnice u Ukrajini koje su bile otvorene pre početka rata

  • 0
Zara kontroverzna kolekcija Gaza bojkot Foto: Profimedia/Shutterstock/Editorial/John Nacion/NurPhoto

Ministarstvo spoljnih poslova Ukrajine danas je zvanično potvrdilo da će se u zemlji ponovo otvoriti prodavnice sa poznatim brendovima španske kompanije Inditeks kao što su Zara, Pul end ber (Pull&Bear), Berška, Stradivarius ili Masimo Duti, prenosi agencija Ukrinform.

- Povratak velikih međunarodnih kompanija na ukrajinsko tržište otvara nova radna mesta, omogućava pristup kvalitetnoj robi i uslugama, podržava ekonomiju Ukrajine u vreme rata i produbljuje njenu integraciju u svetsku ekonomiju - navodi se u saopštenju ukrajinskog ministarstva.

Inditeks, najveća svetska kompanija brze mode po prodaji, je prošle nedelje objavila da će od 1. aprila postepeno početi da ponovo otvara svoje prodavnice u Ukrajini, preneo je Rojters.

Španska firma je zatvorila svoje prodavnice u Rusiji i Ukrajini u martu 2022. godine nakon početka rata u Ukrajini, ali nije isključila da će vratiti na rusko tržište ako se okolnosti promene.

Sadašnji cilj kompanije je da ponovo otvori 50 od ukupno 72 prodavnice u Ukrajini koje su bile otvorene pre početka rata.

Švedska modna kompanija H&M, jedan od konkurenata Inditeksa, je još u novembru prošle godine počela da ponovo otvara svoje radnje u Ukrajini i sada ima sedam prodavnica u Kijevu i Lavovu.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>