• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Završen deveti BBICC u Beogradu, Begović uručila nagradu najboljem timu

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Dvadeset univerziteta iz celog sveta rešavalo je tri stvarna poslovna problema uz pomoć inovativnih ideja

  • 0
Jelena Begović Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović... Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović uručila je na svetskom takmičenju Belgrade Business International Case Competition 2024 (BBICC 2024) nagradu pobedničkom timu čiji članovi dolaze iz Kopenhagena, saopšteno je večeras iz resornog ministarstva.

''Deveti put u Beogradu u organizaciji Fakulteta za organizacione nauke održano je međunarodno takmičenje studije slučaja, okupljeno dvadeset najboljih univerziteta iz sveta koji su se takmičili na vrlo izazovne zadatke. Jedan od zadataka jeste bio i rad Fonda za nauku i njihovo viđenje toga kako bi moderan fond koji finansira nauku u jednoj zemlji mogao da se unapredi i mislim da im je verovatno od sva tri zadatka koje su imali ovo bio najveći izazov s obzirom da morate dobro da poznajete i kako jedna država i državni aparat funkcionišu“, rekla je ministarka Begović.

U žiriju tokom donošenja odluke o pobedniku, odlučivao je i državni sekretar ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Miroslav Trajanović.

- Tim Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija će pogledati sva rešenja koja se odnose na rad Fonda za nauku i verujem da ćemo odatle izvući korisne preporuke i da ćemo neke od njih verovatno i uspeti da implementiramo. Timove su činili mladi, pametni ljudi koji su motivisani da unaprede društvo u kom žive i bilo je veliko zadovoljstvo posmatrati ih kako pristupaju problemima u želji da nađu najbolje rešenje - rekao je Trajanović.

Kao jedno od vodećih svetskih takmičenja za studije slučaja, BBICC je jedinstvena prilika za međunarodne poslovne škole ne samo da učestvuju u izazovnom takmičenju, već i da iskuse Srbiju i njenu kulturu, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Dvadeset univerziteta iz celog sveta rešavalo je tri stvarna poslovna problema uz pomoć inovativnih ideja, te su tako svi učesnici kroz praktičan rad stekli relevantna znanja za svoju profesionalnu budućnost.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>