• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ministarka Begović otvorila 30. YUINFO konferenciju na Kopaoniku

Đ. Đ.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ona je tokom obraćanja prisutnima istakla važnost umrežavanja inovatora i ažurnog praćenja brzih promena koje se dešavaju u okviru inovacionog ekosistema

  • 0
Jelena Begović Ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović... Foto: TANJUG/ SAVA RADOVANOVIĆ/ bg

Na Kopaoniku je otvorena 30. YUINFO konferencija na Kopaoniku u okviru koje će biti održan Inovacioni forum Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija, a konferenciju je otvorila ministarka nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Jelena Begović, saopšteno je večeras iz resornog ministarstva.

''Izuzetno mi je zadovoljstvo da vas sve pozdravim ispred Ministarstva nauke, tehnološkog razvoja i inovacija i da vam čestitam na dva velika broja - 30 godina održavanja YUINFO konferencije i 14 godina ICIST konferencije, najvećih događaja ovog tipa u regiji. Kroz ove manifestacije okupili smo predstavnike akademske zajednice i biznis sektora, pa je ova konferencija za mene zaista ostvarenje sna, savršena kombinacija“, rekla je Begović.

Ona je tokom obraćanja prisutnima istakla važnost umrežavanja inovatora i ažurnog praćenja brzih promena koje se dešavaju u okviru inovacionog ekosistema.

''Živimo u vremenu intenzivnog tehnološkog razvoja, što zaista ima ogroman uticaj na naše živote i menja čitavo društvo. U okviru sfera brzih promena, od proučavanja gena do razvoja veštačke inteligencije i svega između, najvažniji mehanizam razvoja je upravo razvoj inovacionog ekosistema jer on obuhvata sve od teorije, preko tehnoloških transfera, novih proizvoda i usluga. Kroz dane konferencije koji su pred nama, želim vam da ostvarite plodonosnu razmenu ideja nakon koje ćete doći do novih zaključaka jer je svrha ovakvih manifestacija zapravo povezivanje i stvaranje konekcija, razmena iskustava i prilika da držite korak sa stručnjacima i inovatorima koje ovde sretnete“, zaključila je Jelena Begović.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>