• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP upozorava građane na prevare: "Ne otvarajte sumnjive SMS poruke ili mejlove"

Vreme čitanja: oko 1 min.

MUP je u objavi na Instagramu pojasnio da se radi o "fishing" porukama čiji cilj je krađa ličnih i osetljivih podataka

  • 0
Mobilni telefon prevara prevare Foto: Shutterstock

MUP Srbije upozorio je danas građane da, ukoliko dobiju SMS ili "e-mail" poruku u kojoj se traži "ažuriranje" ličnih podataka, zbog navodne isporuke ili isplate, ni u kom slučaju ne otvaraju linkove koji su navedeni u poruci niti na bilo koji način ne stupaju u komunikaciju sa pošiljaocima.

MUP je u objavi na Instagramu pojasnio da se radi o "fishing" porukama čiji cilj je krađa ličnih i osetljivih podataka u cilju pribavljanja protivpravne imovinske koristi.

- Ukoliko ste ipak otvorili link u poruci i ostavili svoje lične podatke, o tome odmah obavestite Službu za borbu protiv visokotehnološkog kriminala i Posebno javno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal Višeg javnog tužilaštva u Beogradu. Lične podatke na internetu delite samo u izuzetnim slučajevima i to kada prethodno proverite validnost fizičkih ili pravnih lica koji podatke potražuju - navodi se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>