• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Privredna komora traži najbolju tehnološku inovaciju: Prijave otvorene do 30. marta

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Takmičenje se organizuje za tri kategorije, a nagradni fond ovog takmičenja je impozantan

  • 0
Inovacije Foto: Shutterstock/Olivier Le Moal

Privredna komora Srbije organizuje takmičenje za najbolju tehnološku inovaciju 2024. godine, koje promoviše preduzetnički duh i način razmišljanja. Rok za prijavu inovativne ideje srednjoškolskih i studentskih timova je do 30. marta, dok je za realizovane inovacije i inovativno selo rok 5. maj.

Učešće na takmičenju, osim nagrada, takmičarima obezbeđuje besplatnu stručnu pomoć u vidu edukacije kroz treninge i konsalting, besplatnu medijsku podršku, kao i kontinuirano praćenje i pomoć u godinama koje slede nakon završenog učešća na takmičenju, a sve potrebne informacije i dokumentacija za prijavu može se pronaći na sajtu www.inovacija.org.

Takmičenje se organizuje za tri kategorije i to za inovativne ideje srednjoškolskih i studentskih timova, zatim za realizovane inovacije i inovativno selo.

Oblasti kojima pripadaju inovacije su mnogobrojne, a tradicionalno su najzastupljenije inovacije iz oblasti poljoprivrede i prehrambene tehnologije, energetike, informaciono-komunikacionih tehnologija, mašinstva, građevine.

Iz godine u godinu sreću se i inovacije iz medicine, ekologije, tretmana i zaštite voda i mnogih drugih.

Za dve decenije, koliko takmičenje traje, dodeljene su nagrade u vrednosti od 117.550 miliona dinara, osnovano je više od 88 preduzeća, učestvovalo je 3.479 timova, održano je 506 treninga i obuka koje je pohađalo više od 11.000 ljudi, istraživača, visokotehnoloških kompanija, studenata, inovatora.

Nagradni fond ovog takmičenja je šest miliona dinara.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>