• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ko nije za sebe... Predsednik Argentine sebi povećao platu za 48 odsto

A. B.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Havijer Milej tvrdi da je u pitanju greška za koju je kriva odluka stara 14 godina o usklađivanju plata, ali je na rešenju o povećanju plate - njegov potpis

  • 0
Javier Milei Havijer Milej Argentina Foto: Tanjug/AP

Nakon što je ceo svet upoznao sa svojim "planom" ekonomske reforme Argentine koji se vrti oko svođenja državnog aparata, birokratije i troškova na javni sektor ispod minimuma, argentinski predsednik Havijer Milej podigao je sebi platu za 48 posto.

Tokom proteklog vikenda opozicioni lideri u Argentini su na društvenim mrežama podelili detalje o rastu plata argentinskog predsednika, navodi Fajnenšl Tajms.

Naime, kako tvrde, njegova plata je u februaru u odnosu na januar skočila sa 4.700 američkih dolara za 48 posto na nešto više od 7.000 američkih dolara.

Kako to već populisti njegovog kova rade, Milej je brzo tokom prvog sledećeg televizijskog intervjua istakao da je povećanje plata “greška koja nije smela da se desi” i nastavio u Trampovom maniru da brani sebe kako je to povećanje potpisano još pre 14 godina od strane bivše vlasti, konkretno predsednice Kristine Fernandez Kirhner, dodaje CNBC.

Ipak, kako su opozicioni lideri naknadno istakli, na dokumentu, koji nalaže povećanje plata predsedniku i drugim funkcijama u državnom vrhu, se nalazi Milejev potpis.

– U doba krize u kakvom je sada argentinsko društvo koje se herojski trudi, političari moraju da budu pomoć – istakao je Milej na X-u i dodao da “politička šala mora da se završi".

Skandal je došao u trenutku kada su njegove najavljene reforme naišle na prve prepreke, i trenutku u kom je inflacija skočila preko 250 posto. 

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>