• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Srbija po drugi put bira "Inženjerku godine"

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Cilj je da se široj javnosti predstave inženjerke iz različitih kompanija i institucija

  • 0
Žena inženjer Foto: Shutterstock/ ESB Professional

Privredna komora Srbije, kompanija Simens Srbija i udruženje "Inženjerka godine" i ove godine, po drugi put, sprovode inicijativu za izbor inženjerke godine u Srbiji.

U PKS će tim povodom sutra, u podne, biti održana konferencija za medije povodom javnog poziva za prijavu inženjerki.

Izbor inženjerke godine u Srbiji se organizuje kako bi se inspirisale mlade žene za studije u oblasti STEM (nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike) i buduću karijeru u toj branši.

O predstojećem izboru za "Inženjerku godine" u Srbiji, propozicijama konkursa i očekivanjima govoriće direktor Sektora za strateške analize, usluge i internacionalizaciju u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović, pomoćnica ministarke nauke, tehnološkog razvoja i inovacija Ivana Vukašinović, generalna direktorka kompanije Simens za Sloveniju, Hrvatsku i Srbiju Medeja Lončar, Inženjerka godine za 2023. Ana Petrović i predsednik udruženja "Inženjerka godine" Rade Krajnović, najavila je PKS.

Po završetku zvaničnog obraćanja, predsednik udruženja "Inženjerka godine" uručiće priznanja partnerima i pokroviteljima inicijative - Privrednoj komori Srbije, Simensu, Komtrejdu i A1.

"Inženjerka godine" predstavlja inicijativu koja je prošle godine prvi put realizovana u Srbiji sa ciljem da se široj javnosti predstave inženjerke iz različitih kompanija i institucija, one koje bi svojom ličnošću i radom mogle da budu primer i inspiracija mladim ženama koje se nalaze pred izborom budućeg zanimanja.

Pozitivan efekat ove aktivnosti je i dodatno jačanje veza između privrede i obrazovnog sistema, navode iz PKS.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>