• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznata picerija stavlja “katanac na vrata” 43 restorana

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Kompanija će zatvoriti restorane za koje procenjuje da imaju loš učinak širom Velike Britanije

  • 0
Pizza Foto: Shutterstock/DenisMArt

Pica gigant Papa Džons će zatvoriti 43 restorana sa lošim učinkom širom Britanije nakon pokretanja revizije početkom godine. Kompanija nije potvrdila koliko će zaposlenih biti pogođeno zatvaranjem, ali je saopštilo da je obavešteno svo osoblje koje ova odluka pogađa.

Očekuje se da će restorani početi da se zatvaraju do sredine maja nakon procesa konsultacija.

Kompanija je ranije rekla da planira "strateška zatvaranja" kako bi oslobodila novac za investicije i poboljšala profitabilnost na svojim preostalim lokacijama u Velikoj Britaniji.

Sada je identifikovala 43 restorana kao „lokacije sa lošim učinkom" koje više nisu finansijski održive, prenosi Dejli Mejl.

- Naš prioritet su članovi našeg tima, koji će imati punu podršku tokom ovog procesa. Naš cilj je da radimo sa pogođenim članovima tima i pokušamo da pronađemo mogućnosti za preraspoređivanje tamo gde su one dostupne - rekao je Kris Filaktu, generalni direktor Papa Džons UK.

- Razumemo uticaj koji će ovo imati na članove našeg tima i posvećeni smo tome da ih podržimo tokom ovog perioda- dodao je.

Iz kompanije su rekli da planiraju da povećaju ulaganja u istraživanje i tehnologiju, kao što je bolje korišćenje podataka o kupcima, kao deo svoje strategije u Velikoj Britaniji.

Takođe je rečeno da će se osvrnuti na razvoj novih tipova lokacija izvan tradicionalnih restorana, kao što je proširenje u parkove gde ljudi idu na odmor, i da će najaviti druge velike maloprodajne partnere u narednim mesecima.

- Iako je ovo teška odluka, zatvaranje ovih loših lokacija daće nam priliku da ponovo investiramo u prave lokacije sa pravim partnerima za dugoročni rast. Fokusirani smo na podsticanje zajedničkog profitabilnog rasta u našim restoranima u Velikoj Britaniji, nastavljajući da unapređujemo naše poslovanje kako bismo osigurali da smo dobro pozicionirani za budućnost- zaključio je Filaktu.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>