• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Pomoću aplikacije "Lokalac“ lakše do plasiranja proizvoda na tržište

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Firma "Lokalac“ je kreirala istoimenu aplikaciju s ciljem da poveže poljoprivredne proizvođače sa kupcima

  • 0
Potpisan Protokol o saradnji Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica i firme Lokalac Foto: vojvodina.gov.rs

Potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić i gradonačelnica Sremske Mitrovice Svetlana Milovanović prisustvovali su potpisivanju protokola kojim se uspostavlja saradnja između Agrobiznis inkubatora Sremska Mitrovica i firme "Lokalac“, koja je kreirala istoimenu aplikaciju s ciljem da poveže poljoprivredne proizvođače sa kupcima.

Protokol su u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici potpisali direktor Agrobiznis inkubatora Radosav Panić i direktor „Lokalca“ Siniša Adamović.

Namera je da se članovima Agrobiznis inkubatora, malim poljoprivrednim proizvođačima s teritorije Srema, omogući da dodatno unaprede poslovanje planiranjem proizvodnje i plasmanom domaćih proizvoda putem interneta.

Ova mobilna aplikacija prodavcima nudi jednostavno predstavljanje proizvoda i aktuelnosti u vezi sa njihovom proizvodnjom, a kupcima mogućnost da do kvalitetnih lokalnih proizvoda dođu uz uštedu vremena.

Potpredsednik Ćurčić je ovom prilikom podsetio na to da je Pokrajinska vlada, zajedno sa Gradom Sremskom Mitrovicom, novosadskim Poljoprivrednim fakultetom i Poljoprivrednom stručnom službom Sremske Mitrovice, jedan od osnivača Agrobiznis inkubatora, kao mesta gde mali i mikro proizvođači mogu da dobiju potrebnu pomoć kako bi plasirali svoje proizvode i došli do potrošača.

"Danas smo članovima Agrobiznis inkubatora ponudili još jednu mogućnost da unaprede svoje poslovanje, odnosno da im se olakša prodaja i promocija proizvoda. Koristeći platformu ′Lokalac′ proizvođači će moći da u direktnoj komunikaciji sa potrošačima lakše dođu do kupaca, a s druge strane kupci će brže dolaziti do kvalitetnih lokalnih proizvoda“, istakao je potpredsednik Ćurčić.

On je dodao da će Pokrajinska vlada nastaviti da, zajedno sa osnivačima Agrobiznis inkubatora, pruža punu podršku poljoprivrednim proizvođačima i stvara još bolje mogućnosti za sve one koji su zainteresovani da postanu članovi ovog inkubatora.

Direktor "Lokalca“ Siniša Adamović izrazio je uverenje da će ova saradnja proizvođačima omogućiti da direktnu digitalnu komercijalizaciju učine lakšom i prihvatljivijom.

"Platforma ′Lokalac′ rešava nekoliko važnih problema. Tu je, pre svega, komunikacija sa klijentima preko jednog kanala, zatim marketing i prodaja, kao i koordinacija isporuke i predaje proizvoda", naglasio je Adamović.

Potpredsednik Ćurčić i gradonačelnica Milovanović održali su danas i sastanak sa članovima Agrobiznis inkubatora, na kom se razgovaralo o planovima za organizovanje sajma rakije i daljoj saradnji sa Novosadskim noćnim bazarom, a predstavljeni su i ciljevi istraživanja koje se bavi potrošačima i proizvođačima, u realizaciji novosadskog Poljoprivrednog fakulteta, koje treba da ukaže na to šta zajednički može da se uradi kako bi se došlo do novog tržišta i povećao obim proizvodnje.

(Telegraf.rs)

Video: Deka Peka objašnjava zašto je pirotska peglana kobasica skupa: Održan Sajam u Pirotu

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>