• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ima klizalište, kinesku četvrt, džinovski akvarijum: U 2023. je ovaj centar posetilo 105 miliona ljudi

V. K.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Ulaznica za akvarijum je oko 50 evra

  • 0
dubai mall, dubai, akvarijum Foto: Dominika Zarzycka / Zuma Press / Profimedia

Popularna turistička destinaciju Dubai Mall izgrađena je 2008. godine i prostire se na neverovatnih 1.200.000 kvadratnih metara i nalazi se pored najviše zgrade na svetu, Burdž Kalife. Dubai Mall najposjećenije je mesto na svetu u prošloj godini.

Emiratska multinacionalna firma za razvoj nekretnina Emar tvrdi da je u 2023. godini kroz Dubai Mall prošlo čak 105 miliona ljudi. Ovo je porast od 19 odsto u odnosu na 2022. godinu, kada je kroz centar prošlo 88 miliona ljudi, prenosi Dejli Mejl.

-Naš trgovački centar utelotvoruje živahni duh grada i predanost izvrsnosti pretvarajući našu viziju vođstva u stvarnos. Budući da smo sastavni deo ekonomske strukture Dubaija, igramo ključnu ulogu u uspehu i inovacijama grada - izjavio je osnivač Emaara Mohamed Alabbar.

Dubai Mall posećuje lokalno stanovništvo, ali i turisti iz celog sveta - posebno iz Evrope, Kine i Indije.

Dubai mall Foto: Shutterstock/Sergii Figurnyi

- Široka paleta nacionalnosti koja nas posećuje ne samo da naglašava svetski šarm trgovačkog centra nego takođe odražava kosmopolitsku kulturu samog Dubaija - dodaje Alabbar.

Dubai Mall obuhvata oko 1.200 trgovina popularnih brendova odeće, obuće, nakita, satova, elektronike i slično u kojima možete kupovati satima. Kada vam zatreba predah, možete odabrati  jedan od 200 restorana, kafića i drugih mesta za odmor.

Jedan od intrigantnijih restorana u ponudi svakako je Rainforest Cafe, koji svetlosnim efektima simulira džunglu u urbanom okruženju.

Među atrakcijama su olimpijsko klizalište, kinesku četvrt kao i monumentalni akvarijum i podvodni zoološki vrt.  Dubai Akvarijum je ispunjen sa deset miliona litara vode i predstavlja dom za 33.000 životinja – od čega čak 300 ajkula i raža. Cena jednodnevne ulaznice za odrasle je oko 50 evra.

Dubai Mall akvarijum Foto: Shutterstock/Sergii Figurnyi

Emaar je istakao da je u prva dva meseca ove godine kroz Dubai Mall prošlo oko 20 miliona ljudi.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>