• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Počeli razgovori misije MMF-a s delegacijom Srbije

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Donal Mekgetigan, boraviće u Beogradu do 26. marta

  • 0
MMF, Međunarodni monetarni fond Foto: Shutterstock

Plenarnim sastankom koji je danas održan u Narodnoj banci Srbije počeli su zvanični razgovori predstavnika Republike Srbije s misijom Međunarodnog monetarnog fonda.

Delegaciju Republike Srbije predvodi Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije i guverner Republike Srbije u Međunarodnom monetarnom fondu. U razgovorima je učestvovao i potpredsednik Vlade i ministar finansija Siniša Mali sa saradnicima, navodi se u saopštenju NBS.

Razgovori se održavaju povodom trećeg razmatranja rezultata stendbaj aranžmana koji je Međunarodni monetarni fond odobrio našoj zemlji 19. decembra 2022. godine.

Misija Međunarodnog monetarnog fonda, koju predvodi Donal Mekgetigan, boraviće u Beogradu do 26. marta, a tokom razgovora biće razmotrena najnovija makroekonomska kretanja, ekonomski izgledi i rizici, kao i ključna pitanja u vezi sa realizacijom programa.

Drugo razmatranje sprovođenja dogovorenog ekonomskog programa okončano je u decembru 2023. odlukom Odbora izvršnih direktora Međunarodnog monetarnog fonda o njegovom uspešnom završetku.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>