• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Poznati lanac prodavnica, koji je usluživao ugrožene porodice, zatvara oko 1.000 radnji

D. J.

Vreme čitanja: oko 1 min.

"Famili Dolar"  će zatvoriti 600 lokacija ove godine i 370 prodavnica tokom narednih nekoliko godina

  • 0
Katanac, lanac, vrata, kapija, kuća, dvoriše, zaključano Foto: Pixabay

"Famili Dollar ", lanac diskonta koji opslužuje kupce sa niskim primanjima pretežno u gradovima, saopštio je u sredu da će zatvoriti skoro 1.000 prodavnica. Kako je navedeno, lanac se već neko vreme suočava sa problemima.

Godine lošeg upravljanja i loši uslovi u prodavnicama naštetili su brendu "Famili Dollar ", koji je u vlasništvu "Dollar Tree". Nedavni skandal koji je ih je snašao jeste najezda pacova u skladištima, zbog čega im je stigla kazna od 40 miliona dolara, a brojne prodavnice su zatvorene.

Kako se navodi, decenijama visoka inflacija je jako pogodila kupce koji su se povukli, a time je pao i profit lanca, pogoršavajući njegovu borbu sa konkurentima sa popustima kao što su Dollar General, Valmart i drugi. Pored toga, smanjenje beneficija za Program dodatne pomoći u ishrani, ili SNAP, koštalo je porodice u nevolji čak 250 dolara mesečno, a mnoge diskontne prodavnice i kompanije široke potrošnje kažu da su osetile uticaj tog gubitka.

- Uporna inflacija i smanjene državne beneficije nastavljaju da vrše pritisak na potrošače sa nižim prihodima koji čine značajan deo baze klijenata Famili Dollara - rekao je izvršni direktor Rik Dreiling u sredu u razgovoru sa analitičarima.

"Famili Dollar"  će zatvoriti 600 lokacija ove godine i 370 prodavnica tokom narednih nekoliko godina kako istekne zakup prodavnica. U svom posedu, imaju ih oko 8.000. Zatvaranje će poboljšati profitabilnost kompanije, ali oni će verovatno ostaviti prazninu za Amerikance sa već ograničenim izborom kupovine. Prodavnice Famili Dollara se često nalaze u oblastima sa nekoliko supermarketa, velikih prodavnica i drugih maloprodajnih mogućnosti.

Takođe akcije "Dollar Tree" su pale za više od 13 odsto, prenosi CNN.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>