• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Pokušao da prokrijumčari ručni alat u vrednosti od 17.300 evra: Zaustavljen na Batrovcima

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

Vozač je naknadno pokazao na uvid račune za alat kupljen u Sloveniji, ali pojedinih stavki nije bilo na njima

  • 0

Carinski službenici, u saradnji sa policijom, sprečili su pokušaj krijumčarenja ručnog alata u vrednosti od 17.300 evra na graničnom prelazu Batrovci, saopštila je danas Uprava carine.

Oni su 13. marta, prilikom detaljnog pregleda kombija i ispod korišćenog pokućstva, koje je vozač prethodno prijavio, pronašli neprijavljenu robu: nove garniture i pojedinačna pakovanja ručnog alata robne marke ''Unior''.

Vozač je naknadno pokazao na uvid račune za alat kupljen u Sloveniji, pa su sravnjivanjem tovara sa dokumentacijom, carinici utvrdili prisustvo 619 različitih artikala ukupne vrednosti od 17.300 evra, kao i nedostatak pojedinih stavki navedenih u računima.

ručni alat Foto: Tanjug/Ministarstvo finansija uprava carina

Kako krijumčareni alat i po količini i po vrednosti predstavlja robu trgovačkog karaktera, protiv putnika će biti pokrenut postupak pred nadležnim sudom, do čijeg će okončanja sporni tovar biti zadržan, navedeno je u saopštenju.

(Telegraf.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>