• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Đerlek u poseti Priboju: "Iz budžeta Ministarstva biće izdvojeno oko 40 miliona dinara"

D. J.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji

  • 0
Budžet Vlade za opštinu Priboj Foto: Miloš Perić

Ministar za ravnomerni regionalni razvoj Edin Đerlek posetio je Priboj povodom projekta rekonstrukcije ulice u ovom gradu za koji je Ministarstvo izdvojilo 20,8 miliona dinara. U pitanju je rekonstrukcija dela ulice koja uključuje zamenu vodovodne i kanalizacione mreže, rekonstrukciju ulične rasvete, kao i kolovoza i trotoara.

On se ovom prilikom sastao sa predsednikom opštine Lazarom Rvovićem sa kojim je razgovarao o budućim ulaganjima u komunalnu i putnu infrastrukturu u ovom mestu.

- Srećan sam što privodimo kraju radove u Ulici 12. januar koja je veoma važna za sve građane Priboja ali i one koji posećuju Priboj. Osim što se u njoj nalaze kulturno-istorijske ustanove, radovi su važni i za meštane koji žive u ovoj ulici ali i za preduzetničke radnje koje se ovde nalaze. Želimo i dalje da ulažemo u Priboj. Opština je konkurisala sa novim projektom, a to je ulica Radenka Karadžića, potom vodovod u naselju Miškovac, a uz to ćemo raditi još nekoliko ulica u Starom i Novom Priboju. Za ove projekte iz budžeta Ministarstva biće izdvojeno oko 40 miliona dinara - izjavio je ministar prilikom posete lokaciji, dodavši da jedan od osnovnih činilaca ravnomernog regionalnog razvoja jesu kadrovski kapaciteti kako bi se redovno i blagovremeno apliciralo sa kvalitetnim razvojnim projektima koje podržava Ministarstvo.

Ove godine iz budžeta Republike Srbije opredeljeno je 315 miliona dinara za podsticanje ravnomernog regionalnog razvoja u Srbiji. Sredstva su namenjena za projekte iz oblasti poslovne infrastrukture, potom komunalne, putne i socijalne infrastrukture. Opštine širom Srbije imale su prilike da konkurišu za ova sredstva putem Javnog poziva koji je raspisan u februaru i danas ističe.

- Sa ministarstvom i ministrom Đerlekom imamo odličnu saradnju i ono što dogovorimo to se uradi. Imali smo kašnjenja sa naše strane na ovom projektu koja su opravdana ali ga privodimo kraju, i na zadovoljstvo građana slede i novi projekti koji se tiču kanalizacione mreže kao i saobraćajnica u našoj opštini koje će podržati Ministarstvo za ravnomerni regionalni razvoj - rekao je predsednik Rvović.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>