• 1

Vreme čitanja: oko 1 min.

Za ovim banjama je vladala najveća pomama među penzionerima: Šta obuhvata besplatna rehabilitacija?

M. P.

Vreme čitanja: oko 1 min.

PIO fond je krajem radne nedelje objavio konačne rang-liste

  • 1
Banje Srbija Foto-kolaž: Shutterstock

Stigle su konačne rang-liste za besplatnu rehabilitaciju u banjama, a Telegraf Biznis pisao je kako možete da proverite da li ste na spisku. Sada smo potražili odgovor na pitanje ,,koje su to banje bile najtraženije među penzionerima".

Kako su nam poručili iz PIO fonda, kao i prethodnih godina, najveće interesovanje je vladalo za Vrnjačku banju, Banju Koviljaču, Sokobanju i Banju Kanjižu.

Od gotovo 60.000 korisnika koji su se prijavili, 22.089 penzionera je ostvarilo pravo. U ovaj broj uključeni su i pratioci za korisnike nege i pomoći drugog lica, odnosno za korisnike kojima je neophodna pratnja tokom rehabilitacije, dodaje se.

Kada počinju pozivi?

Svaka banja svakom korisniku mora da pruži ugovorene usluge, što podrazumeva lekarski pregled pri prijemu u banju, najmanje tri adekvatne terapije i nadzor lekara 24 sata tokom ukupnog boravka u banji, naglašavaju iz PIO fonda.

"Istovremeno, Fond dostavlja spiskove penzionera rehabilitacionim centrima i realno je da već krajem marta iz banja počnu da pozivaju prve penzionere na rehabilitaciju. O terminu korišćenja rehabilitacije, u smislu eventualnog pomeranja datuma u odnosu na predlog banje, zbog objektivnih okolnosti, penzioneri se dogovaraju direktno sa banjom", zaključuje se u saopštenju.

(Telegraf Biznis)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • milan

    16. mart 2024 | 19:38

    Valjda je sada svima jasno da je naša KRALJEVSKA BANJA KOVILJAČA vrlo tražena turistička destinacija,pa bi bio red da se u nju malo uloži para za prvu ruku da se rekonstruiše naša železnička stanica koja je sada pravo ruglo za jedno turističko mesto kao što Banja Koviljača

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>