• 35
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić na polaganju kamena temeljca za izgradnju fabrike japanske kompanije JFE Shoji: Dovešće nove investitore

M. P.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić je istakao da je investicija JFE Shoji za nas veoma važna

  • 35
aleksandar vučić Foto: Tanjug/Vladimijr Šporčić

Predsednik Aleksandar Vučić izjavio je danas na ceremoniji polaganja kamena temeljca za izgradnju nove fabrike japanske kompanije JFE Shoji Srbija u Inđiji, koja će proizvoditi jezgra motora sa širokim spektrom primene, da je reč o veoma važnoj investiciji pošto će, pored toga što će fabrika koristiti najnoviju tehnologiju, kompanije dovesti i nove japanske investitore u našu zemlju.

Vučić je istakao da je investicija JFE Shoji za nas veoma važna.

- I nisam ovo ja rekao, ovo mi je u nekoliko navrata ponovio ambasador Japana u Beogradu, da je ova investicija možda važnija čak i od nekih drugih, na izgled, većih japanskih investicija, jer ova japanska investicija će dovesti i nove japanske investitore - naveo je Vučić.

Rekao je da je ta japanska kompanija izuzetno važna u tom lancu snabdevanja koja proizvodi deo - laminaciju za motore bez čega, na primer, električni motor ne može da ide.

- Sa najnovijom tehnologijom ovde će da nikne fabrika od 18.000 kvadratnih metara. Ogromna fabrika u kojoj će raditi više od 100 ljudi. Ali će ta investicija dovesti i nove snabdevače, i verujem kada budemo uspeli sa Evropljanima da dogovorimo sve oko 'zelenih traka' i PEM konvencije i svega drugog u budućnosti i neke od najvažnijih proizvođača i u autoindustriji - rekao je Vučić u svom obraćanju.

Ovo je, dodao je, prva takva fabrika u Evropi.

U vezi sa idejnim rešenjem za zgradu nekadašnjeg Generalštaba predsednik je rekao da je upućen delimično, ali da je veoma srećan što će se rešiti problem iz centra grada.

- Mi ćemo tu da postavimo neku vrstu muzeja žrtava, svega što se dešavalo, da pokažemo ljudima šta se tu dogodilo, da niko tu ništa ne krije, ali da dalje razvijamo Beograd i našu zemlju velikim i značajnim investicijama. Nadam se da ćemo imati dovoljno vremena da premestimo Ministarstvo odbrane i Generalštab, pa da obnovimo zgradu sedmog puka koji gleda ka Manježu. Beograd postaje svetska metropola, to su za nas važne investicije - kazao je, dodajući da će to značiti i popravljanje srpsko-američkih odnosa, ali bez zaboravljanja.

- Vodimo računa o svemu. Siniša Mali zna više detalja o tome. Znam da to radi odgovorno - dodao je.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    18. mart 2024 | 12:54

    Drago mi je što JFE otvara fabriku u Srbiji.

  • Slavka

    18. mart 2024 | 13:08

    Nove investicije su uvek dobrodosle jer doprinose razvoju i napretku zemlje.

  • Jela

    18. mart 2024 | 13:10

    Nova radna mesta i smanjenje nezaposlenosti uvek su dobrodosli.

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>