• 9
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Vučić o projektu revitalizacije Generalštaba: Kako će izgledati i šta će biti na tom mestu

S. Ž.
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Nadam se samo da ćemo imati dovoljno vremena da premestimo Ministarstvo odbrane i Generalštab. Posle toga da obnovimo velelepnu zgradu Sedmog puka, koja gleda prema Manježu

  • 9
Generalštab Foto: Shutterstock/Tooykrub

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je delimično upućen u projekat revitalizacije prostora Generalštaba koji je oštećen u NATO bombardovanju 1999. godine, ali i da je veoma srećan što će se konačno rešiti "taj problem u centru grada".

Vučić je rekao da će u okviru projekta na tom prostoru biti postavljena i neka vrsta muzeja, kako muzeja žrtava tako i svega onoga što se tu dešavalo.

"Da pokažemo ljudima šta se tu dogodilo, da niko ništa od svega toga ne krije, ali da razvijamo dalje Beograd i našu zemlju sa velikim i veoma značajnim investicijama", rekao je predsednik odgovarajući na pitanje novinara da li je izabran partner za revitalizaciju prostora Generalštaba bez tendera i javne rasprave.

Predsednik je istakao da će svako ko bude video kako je planirano da taj prostor izgleda biti oduševljen, imajući u vidu kakvo je stanje tog prostora danas.

"Nadam se samo da ćemo imati dovoljno vremena da premestimo Ministarstvo odbrane i Generalštab. Posle toga da obnovimo velelepnu zgradu Sedmog puka, koja gleda prema Manježu. To su veliki rezultati, velike investicije. Beorgad u narednih dve godine treba da dobije i velike svetske hotele i postaje svetska metropola. A sve će biti apsoultno transparentno, niko ne želi ništa da krije", rekao je Vučić.

Istakao je da će revitalizacija prostora Generalštaba značiti i u popravljanju srpsko - američkih odnosa, ali, kako je rekao "bez zaboravljanja onoga što se dogodilo".

Kada je reč o drugim investicijama, a na pitanje novinara da li će Zakon o javnim nabavkama primenjivati i na druge projekte koji se navode kao deo EXPO2027, a osim kompleksa novog sajma na koji se primenjuje leks-spacijalis, predsednik je rekao da hoće.

"Već smo primenjivali zakon o javnim nabavkama ne neke 2,5, tri milijarde evra na različite dogovorene puteve. U skladu sa zakonom smo sve napravili i sve je išlo po tenderskim procedurama i svemu drugom. Da li će neki objekat, zbog ne znam čega da bude po nekom drugom principu, stvarno ne znam - što se EXPO-a tiče", rekao je Vučić.

(Telegraf Biznis/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf Biznis zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Joka

    18. mart 2024 | 13:50

    Вучић представља визију за обнављање Генералштаба - места од историјског значаја за Србију

  • Joka

    18. mart 2024 | 13:49

    Вучић дели детаље пројекта ревитализације Генералштаба - очекују се узбудљиве промене на том историјском месту.

  • Joka

    18. mart 2024 | 13:50

    Пројекат ревитализације Генералштаба отвара нове могућности за просторе у центру Београд

  • Eur: <% exchange.eur %>
  • Usd: <% exchange.usd %>